Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Landeportrætter

Danmark

Gode købmænd og middelmådige verdensmestre
Danmark er et lille land fyldt med paradokser. Mange er enige om, at Danmark er dejligt, men også om at brokke sig konstant. I den politiske debat tales der meget om danskheden og hvordan der skal passes på den - men det kniber med at definere, hvad danskhed er.

Gaza

Et simpelt, men besværligt liv
Man kan ikke sige Gaza uden at sige Hamas. Området, der er ledet af den islamiske Hamas-gruppe, er et af de tættest befolkede områder i verden.

Israel

Helligt land, men en ung stat
Israel blev oprettet i 1948. Selv om det er et ungt land, har landet udviklet sig til at være en regional stormagt. Men Israel er kontroversiel og befinder sig stadig i en af historiens længste nabokrige.

Japan

Flere gamle, færre børn
Japan er et langstrakt ørige med masser af vulkaner, flere af dem aktive, og en meget urolig undergrund med op til flere jordskælv om dagen - 1.500 seismiske målinger om året. De fleste er små rystelser, men en gang imellem er der voldsomme skælv, der ødelægger hele byer.

USA

Jesus gav sit liv for USA
Jesus Alberto Suarez del Solar var 20 år, da han som en af de første amerikanske soldater mistede livet under invasionen i Irak i 2003. Det har gjort hans far til modstander af Irak-krigen, og stadig flere amerikanerne slutter op om protesterne.

Danmarks sjoveste vits

462 personer har indsendt deres sjoveste vitser og historier, det er blevet til en morsom samling.
Læs vittighederne

Humor-leksikon

Hvad er forskellen på ironi og sarkasme? Hvad er sort humor - og hvad er særligt ved en practical joke?
Slå op

Humoristiske billeder

I Japan må man ikke grine højt. Det er faktisk bedst, hvis man holder hånden op for munden. Se alle de gode billeder fra JP Explorers humoristiske rejser til Japan og resten af verden.
Se billederne