Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Landefakta

Burundi
Burundi ligger i det centrale Afrika med grænser til DR Congo, Tanzania og Rwanda.

DR Congo
DR Congo ligger i det centrale Afrika med et lille stykke land ud til Atlanterhavet. DR Congo har grænser til Angola, Burundi, Den Central Afrikanske Republik, Republikken Congo, Rwanda, Sudan, Tanzania, Uganda og Zambia.

Eritrea
Eritrea ligger i det østlige Afrika og har grænser til Det Røde Hav, Djibouti, Etiopien og Sudan.

Etiopien
Etiopien ligger i det østlige Afrika og har grænser til Djibouti, Eritrea, Kenya, Somalia og Sudan.

Kenya
Kenya ligger i Østafrika, lidt nord for Ækvator. Det centrale og vestlige Kenya er bjergrigt højland. Det har kystlinje mod Det Indiske Ocean i øst og mod Victoria-søen i vest. Landet grænser op til Tanzania, Uganda, Etiopien og Somalia.

Mozambique
Mozambique ligger i Sydøstafrika ud til Mozambique-kanalen med grænser til Sydafrika, Swaziland, Zimbabwe, Zambia, Tanzania og Malawi.

Rwanda
Rwanda ligger i Centralafrika med grænser til Burundi, DR Congo, Tanzania og Uganda.

Sudan
I Nordafrika med grænser til bl.a. Egypten, Libyen, Tchad, Den Demokratiske Republik Congo, Uganda, Etiopien, Eritrea og Det Røde Hav.

Swaziland
Swaziland ligger i det sydlige Afrika mellem Sydafrika og Mozambique.

Sydafrika
Vidste du, at hovedstaden i Sydafrika hedder Pretoria, at landets areal er på 1.219.090 kvadratkilometer, og at befolkningstallet er på 49 millioner?

Tanzania
Tanzania ligger i det østlige Afrika ud til Det Indiske Ocean mellem Mozambique i syd og Kenya i nord. Herudover har Tanzania grænser til Burundi, DR Congo, Malawi, Rwanda, Uganda og Zambia.

Uganda
Uganda ligger i det østlige Afrika med grænser til DR Congo, Kenya, Rwanda, Sudan, Tanzania og Victoriasøen. Det meste af landet er et plateau omkranset af bjerge og dale. Søer udgør næsten en femtedel af landets areal.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her