Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Jørgen Ullerup
Journalist, 49 år
Ullerup er Fredsmissionens holdchef. Han har været kaptajn på fire tidligere Explorer-ture og er en af redaktionens mest erfarne ørkenrotter - kørte i 1998 for Explorer tværs gennem Sahara, og senere vendte han tilbage for at følge efter en anden opdagelsesrejsende, Mungo Park, ned ad Niger-floden via den sagnomspundne ørkenby Timbuktu til Niger. I eftersommeren 2004 agerede han ballonballast på JP Explorers tur i Kenya. På landjorden tager han gerne omveje for at finde den gode historie for enden af det hullede hjulspor. Jørgen Ullerup er avisens korrespondent i Paris, men rejser ofte til resten af Europa og Nordafrika. Er samtidig en erfaren krigskorrespondent fra konflikterne i Bosnien, Algeriet og Irak.
Niels Hougaard
Fotograf, 33 år
Fotojournalist og ansat på Jyllands-Posten for knap to år siden. Har erfaring fra rejser til bla. Balkan, Afrika, Mellemamerika og Sydøstasien. For JP Explorer gik turen i 2004 Jorden rundt i forbindelse med ekspeditionen Kloden og klimaet. Niels´ fortid gemmer på en uddannelse som købmand i Hirtshals og en periode som balladefotograf på avisen Socialisten Weekend i København. Interesserer sig levende for fisk og befinder sig godt med den bageste del af kroppen i vandskorpen.
Pernille Harder Andersen
Folkeskolelærer, 32 år
Arbejder til dagligt som folkeskolelærer på Tuse Skole i Holbæk og har hidtil undervist mest i engelsk. Betegner sig selv som anglofil og nysgerrig lærer med en stærk tro på, at den, som arbejder, lærer. Fredsmissionen bliver Pernilles Afrika-debut. Hun ser frem til rollen som fjernstyret reporter og pædagogisk skribent. Har sammen med tre kolleger produceret opgaver til JP Explorers "Destination Kenya" og "3 uger i Den tredje Verden". Pernille har tidligere rejst i Australien og glæder sig nu som en gal til at finde rygsæk og vandrestøvler frem igen. Eventyr- og fortællelysten er stor og sommerfuglene i maven mange. Når energidepoterne skal fyldes op i en travl hverdag, står motion, en god bog eller biograftur højt på hendes ønskeliste. Pernille er bosat i Roskilde sammen med Lars, som med sindsro sender hende til Afrika overbevist om, at der bliver passet godt på hende.
Christian Thye Petersen
Journalist, 39 år
Turen til Afrika er Christians tredje i Explorer sammenhæng. Den første tur gik til Burkina Faso og Ghana i Vestafrika og siden til Cuba. Christian har tidligere rejst som reporter på avisens sportsredaktion, og i dag arbejder han i Jyllands-Postens reportageafdeling. Han bor sammen med Lene på Østerbro i København, men de må dele lejligheden med Andreas på fem år. Christian Thye deltager i ekspeditionens sidste to uger. 

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her