Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Fredsmissionen

Udfordring i fredens tjeneste

Kampen om ædelstene, mineraler og olie kaster ofte de afrikanske lande ud i ragnarok. JP Explorer rejste i september 2005 til brændpunkterne og mødte krigsofre, soldater, fredsmagere og genopbyggere.

Missionen var at synliggøre det danske medlemskab af Sikkerhedsrådet samt at sætte fokus på kompleksiteten i såvel nuværende som tidligere konflikter i Afrika, herunder deres baggrunde, mulige løsninger og konsekvenser.

Med afsæt i ekspeditionen udarbejdede JP Undervisning et stort, internetbaseret undervisningsmateriale om konfliktløsning i Afrika. Materialet giver gennem tekster og billeder en række muligheder, anvisninger og forslag til at arbejde med så forskellige emner som Afrikas konflikter og deres mulige løsning, FN og børnesoldater.

Derudover er der mulighed for at deltage i "Den virtuelle mission" - en interaktiv virtuel rejse gennem Afrika - hvor eleverne skal forholde sig til forskellige konflikter og problemstillinger.

Undervisningsmaterialet er produceret og målrettet til danske elever. Det er gratis at anvende.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her