Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Under det danske EU-formandskab i 2002 blev det besluttet, at EU skulle udvides mod øst - og dermed med 75 mio. mennesker. I september rejste JP Explorer og Brandbjerg Højskole ud og mødte den ny familie.
Læs mere

Billedserie

Manden med bjørnen

Selv om dansebjørne har været forbudt i 10 år i Bulgarien, er der stadig 19 bjørnetrækkere i landet. Mød Radi Ivanov og andre af de mennesker, som JP Explorer mødte på turen.
Se billederne
Landefakta

Fakta om Finland

Vidste du, at Finland har den nordligste hovedstad på det europæiske kontinent, og befolkningen i landet er koncentreret i et område langs kysten mod sydvest?
Læs mere
Artikel

Slagteren fra Bruxelles

Estiske landmænd risikerer at skulle slagte titusinder malkekvæg, hvis EU fastholder sit udspil om en årlig kvote på 560.000 tons mælk. Situationen er absurd, siger en storbonde, der ikke desto mindre er tilhænger af estisk medlemskab.
Læs mere

Logbog

Våd sejltur til Tallinn

Tallinn præsenterede sig fra sin smukkeste side, da vi anløb havnen i går morges. Er det ikke dronning Margrethe, som engang har sagt, at enhver hovedstad bør opleves første gang ad søvejen. I denne betragtning skal vi ikke modsige hendes majestæt - så længe, der forstås er vand.
Læs mere