Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Om sensualitet

Der er en, vi har glemt at fortælle om, og det er en fejl. Deyanira Cobas er datter af vores cubanske familie, af Matilde og Roberto, som åbnede deres hjem for os, så vi nær aldrig var kommet videre.

Af JAKOB RUBIN og CHRISTIAN THYE-PETERSEN

Publiceret 18-12-2003

Santiago de Cuba

Familien er åndemanere. Især moderen Matilde besidder særlige kræfter, mens hendes barnebarn, Deyaniras seks-årige datter, blev udpeget som voodoo præst allerede som to-årig. Deyanira besidder naturligvis også overnaturlige evner.

Faderens ånd er barneguden Elegua, moderens er dødens gud, Yansá, og det lille barnebarns havets gudinde, Yemanya. Deyaniras ånd er ingen ringere end kærlighedens gud, Ochun.

Voodoo-tempel

Alt dette har egentlig intet med historien at gøre. Hjemme i familiens lejlighed, der er indrettet som et voodoo-tempel, blev der kogt knoglemarvssuppe og serveret osteblokke og rosinvin, og nej blev ikke taget for et svar.

Deyanira står foran sit livs måske største øjeblik. Som professionel danserinde er hun indstillet af det cubanske turistbureau til at deltage i en gæsteoptræden i Tyskland.

Afgørelsen er endnu ikke faldet, men hun beder til ånderne. Planen er seks måneder i Berlin. For åndemaner-pigen fra Bayamo er det hendes livs chance.

Hun er en kvinde på 27 år, som nok kan få benene til at vakle under en dansk gennemsnitsmand. Styret af Ochun, som hun er, er sensualitet ikke blot en del af hendes natur, men ligefrem hendes skæbne.

Kærlighedens ånd kan formildes ved, at man maler et pulver mellem sine håndflader og drysser det over en figur af Ochun. Kærlighedsproblemer læges, og forelskede finde sammen,« siger hun.

»Men for mig behøves heksekraft ikke. Forelsker jeg mig, har han ingen udvej,« siger hun.

Vi stirrer.

Hun tager mod til sig og beder fotografen om en tjeneste. Kan han ikke tage et foto til hendes model-album?

Lars kan ikke afslå.

Matilde og Roberto siger tilmed tak, da det aftales, at hun møder op tidligt næste morgen på vores hotel, hvor vi så vil udsætte vores afrejse en halv time for at udføre opgaven.

Fotosession

Lars vil vide, om billedet ikke kan tages på gaden foran Bayamos farvestrålende, kolonitidshuse, men det er Dayanira ikke meget for.


Om sensualitet (1)
Showdanseren Deyaniras, som JP Explorers fotograf fik bestilling på at skyde friske billeder af en meget tidlig morgen.
Foto: Lars Krabbe

»Det er ganske lidt tøj, jeg har på,« siger hun.

Vi giver hende ret. Det er ikke meget tøj, viser det sig. Billedsessionen ender med at foregå på hotellets tag.

Før det kan lade sig gøre, skal der bruges lang tid på at overtale hotellets politivagt og receptionisten til at slippe hende forbi.

Cubanere må ikke komme ind på turisthotel. Selv ikke kærlighedens gud.


explorer@jp.dk

Gem eller send Logbog

Hvis du vil vide mere