Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Om insekter og hoteldirektører

Mens jeg stadig afventer det endelige bevis på, at de cubanske kvinder finder rødhårede danske mænd med hudfarve som en syg asparges attraktiv, kan jeg konstatere, at cubanske insekter gør.

Af JAKOB RUBIN, CHRISTIAN THYE-PETERSEN og LARS KRABBE (foto)

Publiceret 08-12-2003

Havana

Om det er lopper fra lagnerne hos Eumelia, hvis hus vi lånte i San Juan y Martinez, sandfluer fra Guanahacabibes eller myg fra Havana skal være usagt, men en kendsgerning er det, at især mine underben har udgjort et solidt måltid for krybende cubansk fauna.

Angrebet har antaget et rødprikket omfang, så min bekymring for infektioner eller Dengue-feber er stærkt stigende.

I den situation henvender man sig til kaptajnen. Jakob har dog, ræsonnerede jeg, levet syv år i Rios fugtige varme. Med påtaget ligegyldig mine banker jeg på hans hoteldør i gamle Havana, smalltalker lidt og spørger så, om mon de her prikker på benene er noget, jeg skal have set på.


Om insekter og hoteldirektører (1)
Cubanske insekter elsker Christian Thye-Petersens lyse hud.

Foto: Lars Krabbe

Jakob, hvis mave og hud åbenbart er galvaniseret af globetrotteri, ser på mig, som om det er min spøg. Derefter konstaterer han, at det er, hvad blege danskere må forvente i troperne.

»Der er bestemt ikke noget at være nervøs for,« siger han og lader forstå, at samtalen er forbi, men afleverer trumfen lige, før jeg lukker døren udefra.

»Endnu.«

Dyre cigarer

I dag havde Lars i øvrigt en oplevelse med en anden cubansk specialitet. Salg af cigarer til overpris. Lars kom glad hjem og fortalte, at han havde købt 25 (ægte) cigarer af vores hotels direktør, men at han ikke var helt sikker på, hvad det egentlig var, der skete.

Her er historien:

Lars fotograferer i Havanas gader, da en yderst velklædt mand henvender sig til ham med et: »Hello, my friend. Where do you come from.«

Lars svarede, at han jo er fra Danmark.

»Åh ja, Danmark, min bror har en restaurant i hovedstaden, hvad er det nu, den hedder?«

»København,« siger Lars.

»Ja - præcis, København,« jubler manden, der kalder sig Alfredo.

Lars siger, at han har travlt og skal tilbage til hotellet. Manden vil vide, hvilket hotel.

»Hotel Santander,« siger Lars, hvorefter manden afslører, at det hotel er han da direktør for.

Da Lars fortæller, at han er gået glip af en fotomulighed på en cigarfabrik, har manden heldigvis en bror, der ejer en cigarfabrik, så det skal han nok ordne. Lars bliver, beruset af sit held, inviteret hjem til sin nye ven for at se nogle cigarer, som det ender med, at han køber for 50 dollars.

De bliver enige om at følges tilbage til hotellet, men inden de når så langt, kommer manden pludselig i tanke om, at han skal besøge sit barn på hospitalet. Henkastet spørger han, om Lars ikke lige har 10 dollars til hans barn.

Da var det, at Lars fik en mistanke.

På hotellet kender de ingen Alfredo.

explorer@jp.dk

Gem eller send Logbog

Hvis du vil vide mere