Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Jakob Rubin
41 år
Jakob er ekspeditionsleder. Han er Jyllands-Postens ekspert i Latinamerika og har med base i Rio de Janeiro i syv år været avisens korrespondent i området. Jakob har rejst verden rundt i avisens tjeneste og turen til Cuba er hans fjerde Ekplorer-ekspedition. Han har tidligere været i Cuba fem gange og taler spansk. Jakob er gift med brasilianske Claudia, de har to sønner, Vilas og Jonas, og bor i Espergærde.
Christian Thye-Petersen
37 år
Turen til Cuba er Christians anden i Explorer sammenhæng. Den første tur gik til Burkina Faso og Ghana i Vestafrika. Christian har tidligere rejst som reporter på avisens sportsrdaktion, og i dag sidder han i Jyllands-Postens reportageafdeling. Han bor sammen med Lene på Østerbro i København, men de må dele lejligheden med Andreas på tre år.
Lars Krabbe
44 år
Lars er turens fotograf, og det er første gang, at han er med på Explorer. Lars er en anerkendt fotograf, der i år vandt sølvmedalje i World Press Photo med et portræt af Italiens ministerpræsident Silvio Berlusconi. Lars angriber hverdagen med en underfundig humor, der også tydeliget skinenr igennem i hans billeder. Lars er gift med Edith, der er journalist på avisen. De bor i Lyngby sammen med sønnerne Osvald og Ludvig.
Peter Wath
45 år
Peter, journalist og tv-fotograf, fra DRs provinsafdeling, hvor han har produceret populære DR-derude programmer fra eksotiske rejsemål som Grønland, Det Røde Hav og en berømt have i Ry. Peter har været med på seks ekspeditioner, nemlig vandreturen i Himalaya, sejlturen ad Mississippi, jungleturen i Guatemala, togturen gennem Sibirien, rejsen langs Mekong og i Støckels fodspor i Afrika.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her