Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Rend mig i traditionerne

Man skal høre meget, før ørerne falder af. Sophies ører er ved at falde af. Sådan føles det i hvert fald, når hun hver aften lytter til holdkammeraternes fortællinger om, hvordan verden er gået helt af lave.

Publiceret 20-03-2001

Guatemala By, Guatemala, tirsdag den 20. marts 2001

Mik taler henført om sin ungdoms krystalapparat. Jakob fortæller om sine lykkelige gymnasieår, hvor pigerne strikkede hønsestrik-sweatere til ham. TV-Peter er med på gymnasiebølgen. Han strøer om sig med anekdoter fra fester, hvor han var iklædt brun velour og ditto slips.

Ved desserttid drejer deres blikke sig altid hen mod Sophie. Som den eneste tilstedeværende repræsentant for ungdommen skal hun stå til ansvar for alt lige fra graffitihærværk til mobiltelefonmisbrug.

Hun forsøger så godt som muligt at svare på, hvorfor unge spiser så meget junk food, tager ecstasy, hører fordummende rockmusik og ser alt for meget fjernsyn.

Men heldigvis ser holdkammeraterne ikke ned på Sophie, fordi hun kun er 25 år. Det kan hun jo ikke gøre for. Derfor har de sat sig for at gøre hende til et ordentligt menneske, der værdsætter østers og kan huske navnene på alle Pink Floyds medlemmer.

»Du spiser ikke nok. Det nytter ikke at spise club sandwich. Det vokser du ikke af,« siger de konstant, selv om Sophie spagfærdigt har forsøgt at fortælle dem, at de nok må indse, at hun aldrig bliver højere end de nuværende 155 centimeter.

»Du skriver altid dine artikler, mens fjernsynet kører i baggrunden. Det er typisk ungdommen,« siger Jakob og de andre nikker bekræftende.

»Og hun sover også hele tiden på bagsædet. Det må være ungdoms-sløvsind,« siger Peter, der er bedre end Sophie til at lade som om, han er vågen.

Men de tre holdkammerater ved ikke, at Sophie har været pædagogmedhjælper. Hun er derfor rigtig god til at lukke af for uvedkommende støj.

Og hvis hun lukker øjnene og døser lidt hen, så lykkes det rent faktisk i små lykkelige øjeblikke at glemme de tre tanter i bilen.

Gem eller send Logbog

Landeportræt
Hvis du vil vide mere