Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Klamt kryb

»Aldrig har jeg set en kvinde smide bukserne så hurtigt,« råbte Mik. »Skynd jer, drenge.« Jakob og Peter kom rendende. Det ville de ikke gå glip af. Sophie stod på hotelgangen i trusser og hvinede.

Publiceret 14-03-2001

Belize By, Belize, onsdag den 14. marts 2001

»Nej, hvor er det ulækkert, hvor er det klamt,« skreg hun og sprang ind på Jakobs værelse og op i hans seng og blev ved at hoppe i den.

Med halen mellem benene luskede en stor, sort edderkop mod hotellets udgang. Mik var efter den og skubbede til den med sine nye badetøfler.

»Der er bare ikke noget værre end følelsen af en edderkop, der løber op og ned ad låret på indersiden af dine bukser,« prustede Sophie, da hun var ved at komme til hægterne igen. TV-Peter, holdets kyper, var hurtig med et lille glas medicin; en sjat af noget sødt brandystads fra et lokalt brænderi, der af forståelige grunde ikke eksporterer til Danmark.

Vi holdt det under Sophies næse et par sekunder og hun var atter ved sine fulde fem.

Sophie hader kryb, men det eneste, hun faktisk kan være sikker på, er, at vi kommer til at møde mange flere af den slags i den kommende tid. Om en uge ligger vi efter planen i telt i den guatemalanske regnskovsjungle, og her skulle vi få rig mulighed for at møde andre af naturens små gespenster.

Heller ikke TV-Peter, som vi i Mexico døbte Don Peter, men nu bare kalder John P, er særlig glad for insekter. Han fremviser os ofte og gerne et udklip fra en dansk formiddagsavis, hvor man ser nogle insekter blive opereret ud af en dansk turists hovedbund.

Den unge mand havde været en tur i Guatemala, og et par måneder senere klagede han til sin læge over, at han hører "ligesom gnavelyde i kraniet".

Lægerne undersøger ham og opdager, at hans kraniekasse er besat af to larvelignende dyr, der ernærer sig ved at gnave af folks knogler, i dette tilfælde af den unge mands hoved. Det er en sjælden, men ikke ukendt sygdom i Guatemala, netop i den region, som vores ekspedition fører os til.

Så nu belaster muntre Mik med mellemrum os andre:

»Kan I høre nogle gnavelyde fra kraniet? Nå ikke, ja, men det var da godt.«

Gem eller send Logbog

Landeportræt
Hvis du vil vide mere