Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Explorers kvindelige side

Stilen er lagt om på JP Explorer. Takket være Sophie, der fra starten satte sig i respekt hos sine tre erfarne kollegaer.

Publiceret 09-03-2001

San Cristobal de las Casas, fredag den 9. marts 2001


Explorers kvindelige side (1)
Praktikanten suger viden til sig.

Hun er ikke stor, vel ikke meget mere end 1,55 meter, og hun er på sin første rejse som journalist. Det vil sige, heller ikke det er hun endnu, da hun som praktikant mangler knap halvandet år af sin uddannelse.

Jakob, Mik og Peter har alle været på flere Explorer-rejser i Afrika, Sydamerika, Himalaya og USA. Sophie forberedte sig før turen ved at læse logbøger og artikler fra 500 dages ekspeditionen og de fire Explorer-rejser sidste år. Stort set alle var rene mandeture - med dertil følgende hørm.

Det gad hun ikke stille op til, besluttede hun sig for i forvejen. Det første, hun beordrede de gamle mænd til, da turen begyndte i USA, var at opføre sig ordentligt.

Hun vil for eksempel ikke høre ræb i bilen, sagde hun. Det er ulækkert. Heller ikke sjofelheder - en efter hendes mening kvalm ting.

Vi var rystede. En menneskeret var taget fra os. Men der var ikke noget at gøre. Jargonen mellem exploratørerne fra vores tidligere ture er derfor blevet skiftet ud med en stueren version.

Vel er det ulækkert at lade kroppen få frit løb, som mænd holder så meget af - vi ved det - og sjofle vittigheder af den slags, man ikke siger, når ens kone eller kæreste er i nærheden, er jo egentlig også en lille bitte smule primitive. Mod Sophies bud havde vi reelt intet våben.

Alle (mænd) ved, hvor meget mænd taler om damer og ulækkerheder, når de er sammen. Man burde måske overveje, om kvinder skulle have lov til at komme ind i et mandeomklædningsrum en enkelt gang i deres liv for at se, hvor sjovt det i virkeligheden er. Men vi måtte lade os afrette. I foreløbig 14 dage har vi talt og opført os ordentligt. Så godt, vi nu kan.

Vi kigger på hinanden. Havde det mon været sjovere, hvis vi bare havde været mænd? Svaret er nej. Sophies selskab er skønt. Ud over hendes åbenbare talent som journalist er hendes gåpåmod og energi herligt. Hendes tilstedeværelse får de bedste ting op i os.

Vi ved jo godt, at verden var et bedre sted, hvis den blev styret af kvinder.

Gem eller send Logbog

Hvis du vil vide mere