Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Kære mor og far

Kære mor og far. Hver dag kører vi gennem smukke landskaber og små forfaldne byer, der minder mig om cowboy-film. Og jeg ser det hele. Som regel fra bagsædet.

Publiceret 04-03-2001

Mexico, søndag d. 4. marts 2001

Selv om I ofrede så mange penge på mit kørekort, og jeg kun dumpede til teoriprøven en eneste gang, må jeg ikke køre bilen. De første dage sagde Mik, at man skal have et internationalt kørekort for at køre i Mexico. Men Jakob har hvisket mig i øret, at det er lige meget.

Når vi stopper for at fylde benzin på bilen, så sidder Mik ved rattet, når jeg kommer tilbage til bilen.

Men i går lurede jeg ham. Jeg gemte mig bag bilen, og da de andre gik ind for at drikke kaffe, hoppede jeg ind bag rattet. Stilheden var massiv, da jeg førte bilen ud på landevejen.

TV-Peter på bagsædet brød tavsheden. Han sagde, at han nød at have god benplads. Men jeg lagde godt mærke til, at han tog sikkerhedsselen på. Det plejer han ellers ikke.

Holdkaptajn Jakob var den mest rolige af dem alle. Mens Mik og Peter holdt vejret i noget nær to timer, så hørte jeg ham trække luft ind flere gange. Han roste mig også. Han sagde, at jeg faktisk kørte rigtig godt, når jeg kørte i det rigtige gear.

Da jeg besluttede mig for at overlade rattet til Jakob, klappede Mik mig på ryggen og sagde, at jeg godt må køre igen en anden gang. Han sagde ikke hvornår.

Der er nu gået halvanden uge, og mandehørmen stiger proportionelt med de dage, vi har været væk hjemmefra. De savner deres kvinder. De får tågede øjne, når servitricerne bøjer sig over bordet for at servere vores mad.

Og når vi kører forbi en køn pige, så dytter de. Jakob påstår, at det er en sikkerhedsforanstaltning . hvis hun nu skulle finde på at hoppe ud foran bilen.

Jeg savner også lidt kvindeligt selskab. Den eneste kvinde, som jeg har haft en god lang samtale med, viste sig at være prostitueret. Men sådan går det, når ens spanske er lidt vakkelvornt.

Hvis der havde været en kvinde til i bilen, ville jeg nok også kunne slippe for at høre de andre diskutere stikledninger og vandrebukser. Jeg bliver desværre nødt til at slutte nu. Vi skal i byen og kigge på isenkrambutikker.

Kærlig hilsen Sophie

Gem eller send Logbog

Landeportræt
Hvis du vil vide mere