Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Stærke sager

Mexico, Mexico, hvilket herligt sted .. bindegalt og dejligt. Det er slut med amerikansk effektivitet (og fast food mad). Nu er vi et sted med iltre, kaotiske latinere.

Publiceret 28-02-2001

Juarez, Mexico, onsdag den 28. februar 2001

De synger og griner og siger "drej til højre", når de mener til venstre, fordi de er så temperamentsfulde.

En aftale holder kun, til det viser sig, at den ikke kan overholdes. Det er stærke sager.

I dag blev mere end nok latinsk allerede fra morgenstunden. Vi havde en aftale med politichefen i Juárez klokken halv ti, men da kørehenvisningen, vi fik på hotellet, var vendt på hovedet - oppe i receptionistens hoved - trillede vi rundt blandt grusveje og skumle, faldefærdige huse i en afsides bydel i lang tid, før vi fandt det rigtige sted alt for sent.

Der sagde den parfumerede sekretær med høj barm så, at aftalen for længst var udsat til næste dag, havde vi ikke fået det at vide? Lange næser, men til gengæld også åbenstående kæbe. Den livlige politistation var et imponerende skue af spisende, råbende, grinende, skumle og svært bevæbnede mennesker.

Vi fik sensuelle Blanca overtalt til at overtale politichefen til at se os alligevel sidst på eftermiddagen. De vi kom tilbage, sagde de i porten, at han var gået og først ville komme tilbage efter halvanden time. Vi blev stående og kiggede på et halv ton narko, der lige var blevet konfiskeret, og tre knægte, der kom i brummen for at have forsøgt at smugle det til USA.

Og så kom politichefen. Til den aftalte tid. Sådan kan det gå. Han livede gevaldigt op, da emnet skiftede fra narko til mad og mexicanske sange fra Yucatan.

Hyggeligt, og meget mexicansk. Helt anderledes end, da Mik, Sophie og TV-Peter om formiddagen blev holdt tilbage af amerikanske betjente for at have taget billeder af Rio Grande floden, grænsen mellem de to lande. Der var ikke meget salsa over indstillingen til livet nede på stationen.

Så her er det hot - eller picante, som det hedder.

Hjælpsomme mennesker står side om side med banditter, der ligner banditter, så det batter.

Det varmblodede ved vi nu, hvor kommer fra. Chili. Alt serveres med chili. Til frokost tilbød den lille gadebod ananas med chili, pære med chili, kokos med chili og chokoladesovs med chili. Sådan. Værsgo at tage et glas vand.

Gem eller send Logbog


I Mexico
Jakob og Sophie i Chaco-dalen
Foto: Mik Eskestad

Landeportræt
Hvis du vil vide mere