Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Nu vil vi til Mexico

Vinden slider i bilen, mens vi kører mod grænsebyen El Paso. Dagens højdepunkt var besøget i UFO-byen Roswell, hvor indbyggerne er ganske sikre på, at et rumskib styrtede ned i 1947. Vi er tilbøjelige til at tro dem.

Publiceret 25-02-2001

El Paso, USA, søndag den 25. februar 2001

De fleste af indbyggerne er pensionister. Med deres stort opsatte hår og rigt besmykkede briller ligner de levende efterkommere af folk fra det ydre rum.


Nu vil vi til Mexico (1)

Foto: Automaten i Roswell

UFO-byen gjorde udslaget. Ikke mere USA til os i denne omgang. Nu vil vi til Mexico.

Det mystiske land, hvor tusinder af folk står på den forkerte side af grænsen og kigger med længelsesfulde øjne på storebroderen mod nord.

Og vi er sikre på, at eventyret venter forude. Vi kan næsten smage det. På den lange øde landevej mod syd standsede vi for at få en kop kaffe ved en vindblæst tankstation.

Tankbestyrerens eneste selskab udover dem, der standser for at tanke benzin, er de to katte i hans husvogn og naboerne, der bor 50 kilometer borte. Da han hørte, at Mexico er vores mål, livede han pludselig op. Han gav kaffe og pegede på en bøtte sukker.

»Det er mexicansk sukker. Jeg har fået det af nogle mexicanere. Men det smager næsten som amerikansk sukker,« sagde han.

Men det er ikke det eneste tegn på, at Mexico venter lige forude. En grænsepatrulje på jagt efter illegale emigranter eller narko dukker pludselig op i horisonten. I de forbipasserende biler stiger antallet af mørklødede ansigter efterhånden, som vi nærmer os grænsen.

Dagen går på hæld. I bilen lyser de skinnende computerskærme op i mørket. Musikeren Lars H.U.G crooner gennem højtalerne.

De mange timer på landevejen har givet exploratørerne mulighed for at lære hinanden at kende, som var bilen et Big Brother-hus på hjul.

Sophie har som den eneste gennemtrumfet en husregel. Der må ikke bøvses i bilen. Det volder holdkammeraterne store kvaler, når de har spist favortitsnacken pemmikan, der er tørret kalkunkød. Det lugter som en blanding af makrel i tomat og hundemad. Både første og anden gang man fordøjer det.

Mik har også markeret sig i bilen. Da Sophie tilbød at overtage køre-tjansen på den øde landevej, krammede han bilnøglerne til sit bryst og sagde blankt nej. Han mente ikke, at det var forsvarligt. Det er to år siden, hun sidst kørte bil.

Gem eller send Logbog


Nu vil vi til Mexico (1)
Jakob Rubin, Jamilla Sophie Alvi, Mik Eskestad og DR's Peter Wath.
Foto: Automaten i Roswell

Landeportrætter
Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
USA