Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Deltagere

Jakob Rubin
38 år.
Jakob Rubin, udenrigskorrespondent, ledte denne JP Explorer tur, som han har gjort det to gange tidligere. Jakob er avisens mest erfarne 'exploratør'. Han har tidligere kørt 93 dage gennem Sydamerika på '500-dage verden rundt' turen og gik i foråret 2000 52 dage over Himalayas tinder på rejsen til det lukkede tibetanske kongerige Lo.
Jakob har de seneste seks år været Jyllands-Postens Latinamerika korrespondent med base i Rio de Janeiro. Det siges, at han er blevet så glad for at være ekspeditionsleder på Explorer, at han omtaler sig selv som 'kaptajn Jakob'. Han er typen, der går glad i seng efter en typisk 18-timers Explorer-arbejdsdag og vågner fløjtende seks timer senere.
Jamilla Sophie Alvi
25 år.
Jamilla Sophie Alvi, journalist, halvt pakistaner og ekspeditionens eneste kvinde. Sophie var i praktik som journalist fra Roskilde Universitetscenter og manglede endnu et år af sin uddannelse. Ikke desto mindre havde hun gjort sig så godt og markant bemærket, at hun blev udvalgt som den første endnu ikke færdiguddannet journalist på JP Explorer.
Det skal også siges, at hun udviste ikke så lidt frækhed ved at melde sig som interesseret i at deltage efter kun tre ugers ophold på avisen. Med andre ord et sandt energibundt.
Mik Eskestad
53 år.
Fotograf.
Mik Eskestad, er også en erfaren deltager i JP Explorer sammenhæng. Mik var med på Himalaya-turen i år 2000 og deltog på en af de mest krævende strækninger gennem det sydlige Afrika på 500-dages turen verden rundt.
Mik er samtidig et teknisk geni, der ikke er bleg for at lodde i en computer med et søm. Ud over at have et uvurderligt talent for altid at kunne få sendt sine billeder hjem gennem de nogle gange elendige telefonsystemer i fremmede lande, har han høstet internationalt ry som modefotograf med ret til fast plads, når Paris' fornemmeste kreatører viser nyt. For ikke at nævne hans kvaliteter som rejsekammerat.
Peter Wath
44 år.
Peter Wath, journalist og tv-fotograf, fra Danmarks Radios provinsafdeling, hvor han i årevis har produceret populære DR-derude programmer fra eksotiske rejsemål som Grønland, Det Røde Hav, Himalaya, Mississippi og en berømt have i Ry.
Peter har, siden Danmarks Radio begyndte samarbejdet med JP Explorer sidste år, allerede været med på to ekspeditioner, nemlig vandreturen i Himalaya og sejlturen ned ad Mississippi floden. Han har rejst en halv snes gange i Grønland og blandt andet lavet programmer om Sirius patruljen.
Peter er udstyrsmenneske. Selv om han helst ikke vil være ved det, har hans kasser med specialudstyr til alle formål lige fra hundeslæderejser, bjergvandring og tv-optagelser i iskoldt vand vist nok taget overhånd i hjemmet i Århus. Og så har han temperament. Det så man, da han lossede til døren på et nepalesisk toldkontor. Tolderen ville konfiskere hans tv-kamera.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her