Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

I foråret 2001 tog JP Explorer på opdagelse i Centralamerika - i Mexico, Belize og Guatemala for at møde fortidens mystik, dæmoner og magi i samspil med nutidig og nøgen virkelighed.
Læs mere

Temaartikel

Tag med på ekspedition

Myterne om de store indianske civilisationer i Mexico og Centralamerika har fascineret børn og voksne over den ganske klode i mange år. Mayaerne og aztekerne er de kendteste af dem, men tidligere og mindre omtalte civilisationer som olmekerne og toltekerne er lige så vigtige.
Læs artikel
Temaartikel

Mayaernes historie

Forskerne diskuterer i dag stadig tidspunktet for Maya-kulturens oprindelse. I forbindelse med arkæologiske udgravninger i Belize har man dateret en række maya-efterladenskaber til 2400 år f. kr.
Artikel

Naturen ville os ikke

Anasazi indianerne i New Mexicos ørken grundlagde for knap 1000 år siden et af Nordamerikas mest sofistikerede samfund med huse så store som hele landsbyer. De havde desværre valgt et forkert sted at brillere.
Læs mere

Logbog

Tilbage til rødderne

JP Explorer tog en båd fra det yderste af civilisationen og fandt en paradisø. Henry Heerup malede det, John Lennon sang om det, Alex Haley skrev om det. Men vi gjorde det. Tog tilbage til rødderne.
Læs mere