Sitemap | Avanceret søgning | Dine dokumenter

Temaartikler

Canadas historie
De oprindelige canadiske beboere, indianere og eskimoer, menes at have haft besøg af vikinger fra Grønland o. 1000.
Publiceret 20-07-2007

Togrøveriernes barndom
Verdens første togrøveri gik ud over de canadiske jernbaner.
Den amerikanske diligencerøver, Billy Miner, var kendt som "The Gentleman Bandit", fordi han altid holdt diligencen op med ordene: "Put your hands up, and no one gets hurt" (Hænderne op, så ingen kommer til skade).

Publiceret 25-04-2007

Den transcanadiske jernbanes historie
De canadiske jernbaners historie begyndte med åbningen af Champlain- St. Lawrence-jernbanen i 1836. I løbet af de følgende 50 år trak over 100 jernbaneselskaber et stadigt finere net af forbindelser i det sydøstlige Canada, hvor størstedelen af befolkningen var koncentreret.

Publiceret 01-05-2003

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea - eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her