Sitemap | Avanceret søgning |

Petersen på auktion

Toget skulle være kørt fra Jasper mod Kamloops kl. 15.30, men kl. 15.45 holdt det stadig på stationen. Og det var explorerholdets skyld.

Af HEIDI PLOUGSGAARD

Publiceret 26-05-2003

Jasper/Kamloops

Sagen var, at explorerholdet ville ud til lokomotivføreren, mens toget kørte. Det havde Plougsgaard skrevet en mail til togselskabet Via Rail om, allerede inden holdet forlod Danmark. Det var imidlertid først nu, her på den sidste strækning i Rocky Mountains, at selskabets hovedkvarter efter lidt trykken på maven havde tid til at faxe de papirer igennem, som det død og pine var nødvendigt, at explorerholdet skrev under på seks gange hver. Så derfor holdt toget stadig på perronen et kvarter efter afgangstid. Og derfor småløb en stresset Petersen med sin tunge fototaske på ryggen op imod den første af togets 26 vogne for som den første af de tre opdagelsesrejsende at komme til at køre den næste strækning på togets første parket. Og så kunne toget endelig komme af sted.

Dagen begyndt ellers rigtigt godt. Explorerholdet havde nået at slå et smut forbi de smukke Athabasca Falls (vandfald) uden for Jasper og rejst en varde på stedet til minde om dette historiske besøg. Og ved ankomsten på stationen i Jasper havde en venlig togbetjent taget exploratørernes tasker og givet et lift i sin golfvogn hen til den rigtige togvogn. Og så var det, at stressen med papirer, underskrifter og snak frem og tilbage begyndte, men uanset hvad var det det hele værd. Bjergscenerierne fra lokomotivførerens kabine var betagende, og man nåede at se både bjørne og elsdyr, inden de nåede at blive skræmt af den store metalhest.

Sølvskinnende tyr

Og så nåede vi frem til Kamloops. Hovedbyen i British Columbias cowboyland, der med 83.000 indbyggere i øjeblikket er omgivet af bølgende bakker, forårsgrønne træer og masser af blomstrende og duftende syrener. Vi brugte det meste af dagen på at besøge et savværk uden for byen, provinsens største erhverv, i exploratørernes nye bil. En Ford Taurus, som vi på tilbagevejen navngav Den sølvskinnende Tyr. Mest fordi bilen var sølvfarvet, fordi Taurus betyder tyr, og fordi vi befandt os i cowboyland.


Petersen på auktion (1)
Brian Camille alias Buckles alias Crazy Horse, hestevisker og medicinmand, der desværre ikke havde tid til et besøg fra exploratørerne. Han skulle berolige sine heste i stormvejret.
Foto: Annelene Petersen

Cowboyerne kom exploratørerne rigtigt tæt på om aftenen, da vi besøgte Cactus Jacks Salon, byens berømte eller måske var det berygtede westernbar.

Her var det så, at explorerholdet var lige ved at blive reduceret fra tre til to personer. En gæv cowboy med talergaverne i orden besluttede sig for at sætte Petersen på auktion, hvorefter hun blev solgt alt for billigt for 5000 dollars. Det stod dog aldrig helt klart, hvem der var køber og sælger.

Senere på aftenen stod cowboyerne i kø (overdrivelse fremmer forståelsen) for at komme til at lære exploratørerne at danse twostep.

Hestehvisker

Bagefter stødte vi tilfældigt ind i en rigtig hestehvisker, som Petersen her har taget et billede af i smug (det måtte vi nemlig ikke for baren). Hestehviskeren, Brian Camille alias Buckles, var 7. generation hestehvisker, men havde ikke tid til at se os, da vi ringede til ham næste dag. Det stormede udenfor og han skulle berolige sine heste.

Aftenen blev sluttet af med en rigtig canadisk hotdog. Petersen var stadig med, men resten af explorerholdet frygter stadig, at en cowboy pludselig står uden for vores hoteldør med 5000 dollar i hånden og kræver Petersen udleveret. Tekst:

Heidi Plougsgaard

Foto: Annelene Petersen

explorer@jp.dk

Landefakta
Canada
Vidste du, at hovedstaden hedder Ottawa, at arealet er 9.976.000 km², og at befolkningen er på 33,2 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere