Sitemap | Avanceret søgning |

På elgjagt

Exploratørerne jagter elge og bliver tilbudt en flyvtur i en lille Cessna 206 vandflyver i Sioux Lookout.

Af Heidi Plousgaard og Annelene Petersen

Publiceret 18-05-2003

Sioux Lookout

»Moose Horn Road,« råbte Petersen.

»Der må da være en elg.«

Petersen drejede Bette Madsen skarpt til højre.

Men nej. Nogle beboere længere nede af vejen afviste, at explorerholdet var på sporet af en elg og sendte os tilbage på hovedvejen til Sioux Lookout.


Oppe at flyve
Exploratørene DR-Lyster bag kameraet og kaptajn Plougsgaard i den lille Cessna 206 vandflyver.
Foto: Annelene Petersen
 

Alle, de tre opdagelsesrejsende havde talt med, havde ellers sagt, at det vrimlede med de store dyr i området. Ja, man skulle nærmest være heldig, hvis man ikke kørte ind i én. Selv vores elskelige bed & breakfast-værtinde på Elm Avenue i Toronto havde advaret os om faren og rådet os til at købe elgfløjter, der kunne skræmme de canadiske græsædere væk fra vejen.

»Er det ikke en elg derhenne,« råbte DR-Lyster pludseligt og pegede på noget mørkt i vejkanten én km længere fremme.

»Den står godt nok meget stille,« sagde Petersen lidt tvivlende efter at have kigget lidt.

»Nej! Der bevægede den sig,« råbte DR-Lyster nærmest snublende over ordene.

Og jo, ganske rigtigt, skyggen bevægede sig. Petersen sænkede farten på Bette Madsen og trillede lydløst hen mod dyret, som man nu kunne se, kun var en kalv. Den løftede hovedet. Lyttede. Exploratørerne begyndte at hviske, mens de rullede vinduerne op. DR-Lyster og Petersen løftede deres kameraer. Dyret var nu kun 500 meter væk. Og så løb det. Ind mellem træerne. Og væk.

»For #Y@#",« udbrød DR-Lyster.

Petersen stoppede bilen og sagde lidt efter: »Det ligner et sted, der kommer mange elge. Måske skal vi prøve at vente lidt.«

Petersen og DR-Lyster stillede sig op uden for Bette Madsen og ventede. Og ventede. Det eneste, der kom ud af det, var imidlertid, at vi igen fik bekræftet, at canadierne er et meget venligt folk. En forbipasserende stoppede op og spurgte, om vi havde bilproblemer og brug for hjælp. Explorerholdet gav op. Elg eller ej. Vi var sultne.

Næste dag var vi mere heldige. Ikke fordi vi så en elg, men fordi vi blev tilbudt en flyvetur i en lille Cessna 206 vandflyver. Det havde ingen af exploratørerne prøvet før. Senere var vi heldige igen. Vi havde invaderet en privat have for at tage billeder af Via Rails tog "The Canadian", når det kom kørende ind til Sioux Lookout. Toget var imidlertid forsinket, men i stedet for at smide os ud inviterede den invaderede familie exploratørerne på hjemmelavet hvidvin og en sejltur på Pelican Lake.

Efter sejlturen blev Explorerholdet mindet om, hvor lille en by vi befandt os i. Tidligere på dagen havde vi forsøgt at komme i kontakt med byens dansker, bilhandler Niels Madsen. Nu havde han inviteret på kage og kaffe, fortalte den invaderede familie os. De havde fået det at vide af Great Northwest, vores bed & breakfast-familie, der var rigtigt sød, bortset for en svaghed for luftfriskere på dåse og meget kølige kælderrum, hvor vi var blevet installeret. De var igen blevet ringet op af Madsen, som vi havde fortalt, hvor vi boede. På det tidspunkt havde vi været i byen i mindre en to dage.

På trods af at vi nu nærmest havde lært hele byen at kende, drog exploratørerne videre næste morgen og satte kursen mod Edmonton. Men byen vil huske os. Om ikke andet for det billede af tre danskere med en kæmpe stor isdessert foran sig på opslagstavlen på byens mest populære restaurant, Dirty Nellie. Om ikke andet vil vi i hvert fald blive husket af politiet, der nåede at stikke Petersen en parkeringsbøde for at parkere ulovligt i fem minutter.

Landefakta
Canada
Vidste du, at hovedstaden hedder Ottawa, at arealet er 9.976.000 km², og at befolkningen er på 33,2 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere