Sitemap | Avanceret søgning |

Hundyret

»Rovdyret er død, Hundyret lever.« Kaptajn Plougsgaard og fotograf Petersen har ingen problemer med at blive enige med DR's eksploratør, Helle Lyster, da holdet er landet i Halifax Lufthavn og har fået fat i en bil, der de næste to dage skal fragte dem rundt i provinsen Nova Scotia, inden turen går videre mod vest med jernbanen.

Af HEIDI PLOUGSGAARD, Foto: ANNELENE PETERSEN

Publiceret 05-05-2003

Halifax

De tidligere explorerbiler, en Toyota LandCruiser og en Cross Country Volvo, den første bedre kendt som Rovdyret, når ikke engang dette vidunder til hjulkapslerne. GMC Yukon XL er bilén for opdagelsesrejsende. Der kan nævnes i flæng: Indbygget kompas og termometer i bakspejlet, blinklys i sidespejlene, en 5300 V8 motor med 285 hestekræfter samt kaffeholdere, der gør det muligt for eksploratørerne at holde udkik efter nye historier og samtidig holde energien oppe med kaffe fra den canadiske kæde Jim Hortens, der er opkaldt efter en afdød ishockeyspiller. Altså den perfekte explorerbil.


Hundyret (1)
''Hundyret'' hedder den nyeste explorerbil, et rigtigt brutalt monster. 5300 ccm, V8, GMC Yukon XL. På billedet sammen med " Hundyret " ses de tre exploratører.
Foto: Annelene Petersen
 
På trods de bare fem grader og den kraftige blæst, der bider os i kinderne uden for Halifax Lufthavn, og efter at en beagle-hund har sniffet vores håndbagage for madvarer i lufthavnen - canadierne er stadig rædselsslagne for at få mund- og klovsyge til landet - er det derfor med godt humør, at Østrogenekspressen, som explorer-trioen foreløbigt er blevet døbt, kører ud i det forrevne klippelandskab i Nova Scotia med kursen sat mod Halifax.

Det er Plougsgaard, der får æren af at være den første bag rattet. DR-Lyster har ellers energisk insisteret på at være chauffør, men da hun ser Hundyret, bliver hun overvældet over bilens brede skuldre og bagparti og ombestemmer sig.. Det er dog ikke kun bilen, der sætter humøret i det høje gear.

Allerede inden fødderne er sat på det enorme nordamerikanske kontinent, er det lykkedes holdet at skabe kontakt til lokalbefolkningen i Halifax. Sue Bone, stewardesse hos Air Canada, viser sig at komme fra byen. Og jo, hun vil da gerne mødes senere, men mere om det i logbogen i morgen.

Da trioen når frem til citadellet, hvor holdet de næste to nætter har forventet at skulle klare sig med hårde senge og tynde sengetæpper - man skal jo som exploratør leve lidt på kanten - opgraderer receptionisten uden hensyn til holdets håb om at opbygge et godt rygte værelserne til størrelser, der indeholder bløde queen-size senge og badekar. Alt sammen bare for at sikre, at vi får værelser på samme sal. Men man vil jo ikke være besværlig, og når hotellet samtidig har bell-boys, der går rundt i skotske kilte, klager man sig jo ikke. Ikke engang da Petersen opdager, at det eneste sted hun må ryge på hotellet, er i stiv kuling 20 fod uden for hotellets hovedindgang, bliver der sagt en lyd. Det kan i øvrigt heller ikke betale sig, viser det sig hurtigt. Rygepolitikken er lige så restriktiv, som vinden er kold. Stort set lige meget hvilken restaurant, bar eller offentligt sted man viser sig, er der forbud mod rygning. Det kan vise sig at få fatale konsekvenser for Petersen, måske er hun holdt op med at ryge, når exploratørerne i slutningen af maj igen vender næsen mod Danmark.

Landefakta
Canada
Vidste du, at hovedstaden hedder Ottawa, at arealet er 9.976.000 km², og at befolkningen er på 33,2 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere