Sitemap | Avanceret søgning |

Logbøger

Hundyret
»Rovdyret er død, Hundyret lever.« Kaptajn Plougsgaard og fotograf Petersen har ingen problemer med at blive enige med DR's eksploratør, Helle Lyster, da holdet er landet i Halifax Lufthavn og har fået fat i en bil, der de næste to dage skal fragte dem rundt i provinsen Nova Scotia, inden turen går videre mod vest med jernbanen.
Publiceret 05-05-2003

Afstigningsproblemer
»Du er en gudinde i universet, og du skaber en masse kærlighed og skønhed. Du er elsket og værdsat,« messede stewardessen fra Air Canada, Sue Bones, mens hun kastede glimmer i fotograf Petersens ansigt.

Publiceret 07-05-2003

Hummer med hagesmæk
Inspireret af mødet med hummerfiskeren Mark Collier fra Shad Bay og rygtet om verdens bedste hummere, besluttede explorer-holdet sig for at lave en lille prøvesmagning af de østcanadiske hummere.

Publiceret 07-05-2003

The Pedersens
»Tak!« DR-Lyster smilede taknemmeligt op til Joyce fra Cotés Bed & Breakfast (seng og morgenmad i et privat hjem) i Grand Falls i den sydlige del af provinsen New Brunswick.

Publiceret 08-05-2003

Sammenklappelig sovekupé
Toilet, håndvask, stol, bord, seng og et par hylder på 3,5 kubikmeter.

Publiceret 11-05-2003

På politijagt
Politimanden John McComber tog tilsyneladende ikke anstød af, at have JP Explorer i hælene med 150 km/t i indianer territoriet Kahnawake.

Publiceret 12-05-2003

Rugbrødskamp og franske flag
Hvem er det, der er dum nok til næsten at komme op og slås over ét stykke halvtørt rugbrød? Plougsgaard og Petersen.

Publiceret 13-05-2003

Mareridt og bed & breakfast
Den var ellers begyndt så godt. Turen til Toronto, Ontario.

Publiceret 14-05-2003

Velkomstkomité til explorer
Explorerholdet skulle videre med toget til Sioux Lookout den dag, men først skulle vi have en sidste afskedshilsen fra Elm Avenue.

Publiceret 15-05-2003

På elgjagt
Exploratørerne jagter elge og bliver tilbudt en flyvtur i en lille Cessna 206 vandflyver i Sioux Lookout.

Publiceret 18-05-2003

Barbeque i snevejr
Så nåede explorerholdet til Edmonton, hovedstaden i provinsen Alberta.

Publiceret 19-05-2003

Fanget i en turistbus
»Gab!« Klokken var lige slået seks, men alligevel stod vækkeuret skånselsløst og bippede og regnede vist med, at exploratørerne stod op. Og det var næsten for meget at forlange, når man dagen forinden havde fejret familiegenforening og var sluttet af lidt for sent.

Publiceret 20-05-2003

For billedets skyld
Man siger, at en smuk udsigt giver ro i sjælen. For Petersen og DR-Lyster var det lige omvendt.

Publiceret 21-05-2003

I naturens zoo
En sort bjørn, to arbejdsomme bævere, to sky elge, 10 canadiske gæs, to gule gæslinger, to smukke harlekinænder, 27 fede ørreder, én tynd fiskehejre, otte brune egern, to hurtige jordegern, 11 vilde får, et ukendt antal og forskellige typer af hjorte, toppen af en hvidhovedet ørn samt en lille lilla orkide, der bebuder foråret i Rocky Mountains.

Publiceret 22-05-2003

Det farlige dyrerige
Elsdyr blokerede explorerholdets fremfærd mod Jasper. DR-Lyster og Petersen var klar med deres kameraer og dyrene poserede til det perfekte billede med bjergene i baggrunden.

Publiceret 25-05-2003

Petersen på auktion
Toget skulle være kørt fra Jasper mod Kamloops kl. 15.30, men kl. 15.45 holdt det stadig på stationen. Og det var explorerholdets skyld.

Publiceret 26-05-2003

Med bilen som soveværelse
»Aahr...« Petersen trak mundvigene nedad. Lidt efter gjorde Plougsgaard det samme.

Publiceret 27-05-2003

Fra bagsædebums til businessclass
Man skulle ikke tro, at der kunne komme noget godt ud af at vente på et forsinket tog hele natten i en kold bil. Men det kan der.

Publiceret 29-05-2003

På kineserjagt
»Hvad laver I her.« To store betjente stod skulder mod skulder og kiggede strengt på explorerholdet.

Publiceret 30-05-2003

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her