Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Heidi Plougsgaard
27 år
Ekspeditionsleder og journalist i Jyllands-Postens nyhedshus i Århus. Hun er debutant i JP Explorer-sammenhæng, men har familie i Canada og har derfor igennem flere besøg et godt kendskab til landet. Blandt andet opholdt hun sig forrige sommer to måneder i provinsen Alberta. Er desuden vestjyde og derfor stædig af natur.
Annelene Petersen
41 år
Fotograf med base på redaktionen i København. Hun har ikke tidligere været med JP Explorer, men elsker at rejse og at køre på motorcykel. Har en drøm om at købe en sidevogn og tage sine to drenge med på langfart Europa. I første omgang må hun nøjes med turen på tværs af Canada i selskab med to kvinder.
Helle Lyster
41 år
TV-reporter fra DR-Explorer. Har tidligere rejst med JP Explorer gennem Europa. Senest har hun ledt efter forsvundne danskere i DR1 programmet Sporløs.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her