Sitemap | Avanceret søgning |

Om venstrekørsel og automatgear

»Nå, men det er da altid noget, at blinklyset sidder i den rigtige side,« konstaterede Benjamin tørt, efter at have kørt de første 20 meter fra Aberdeen Lufthavn. Han skulle i gang med dagens første trafikale udfordring - et venstresving.

Af SANNE GRAM, BENJAMIN MUNK POVLSEN og LARS KRABBE (foto)

Publiceret 11-04-2005

Aberdeen

I sig selv lyder det ikke som en uoverkommelig opgave, men i et land med venstrekørsel og i en Renault Espace 2.2 med automatgear kan det godt virke som en svær opgave - selv for indehaveren af en sølvgrå - »det er en skøn bil« - Toyota Corolla DX fra 1986.

Inden vi fandt Renault'en på parkeringspladsen, havde Benjamin da også gjort sig sine overvejelser om indretningen af sådan en bil.

»Er gearstangen så også placeret i venstre side, så man skal skifte gear med venstre hånd?« spurgte han, da vi havde hentet nøglerne hos udlejningsselskabet i lufthavnen.

Det var gearstangen, viste det sig. Men der skulle snart opstå flere bilproblemer, da vi havde fået os sat til rette i bilen med de syv sæder.

Ikke glad for fly

På et af bagsæderne sad Lars Krabbe. To timer forinden befandt han sig på bagerste sæde i SAS-flyet SK 1521, mens sveden sprøjtede op fra håndfladerne.

Han var ellers så begejstret og udbrød et »gudskelov«, da vi steg ind i en bus i gaten i Københavns Lufthavn. Men desværre skulle bussen ikke fragte os hele vejen til Skotland, og til Krabbes store beklagelse blev bussen alligevel skiftet ud med et Cimberair-fly. Han er ikke rigtig glad for flyvemaskiner.


Om venstrekørsel og automatgear (1)

Men til sin egen overraskelse, overlevede han sin ud-af-kroppen-oplevelse, og så snart han havde sat sig til rette i Renault Espace 2.2, var Krabbe tilbage i sin vanlige form.

»Så man skal altså ikke skifte gear eller noget?« spurgte Krabbe fra bagsædet.

Benjamin studerede indgående gearstangen, og det var her, den næste udfordring opstod. For vores biludlejningsselskab havde været så flabede at skifte tallene på gearstangen ud med bogstaver - til stor fortrydelse for Benjamin. Han er ellers ikke sådan at slå ud, for han har bred erfaring udi store og komplicerede biler, da han tidligere har været distributør af aviser og reklametryksager på lokalavisen i Lemvig.

Desværre var der ikke automatgear i distributørens VW Transporter, men det er der derimod i Sannes fars Mercedes. Derfor gik der ikke lang tid, før Benjamin var sat ind i fortolkningen af bogstaverne på gearstangen - og så var vi parate til at indtage Aberdeens rundkørsler og højresving.

Ingen musik

Men der er stadig et problem med Renault Espace 2.2. Selv om vi mener at have fundet knappen til radioen og cd-afspilleren, har vi stadig ikke fået musik ud af højtalerne.

Krabbe har godt nok fundet en beholder til seks cd'er, men det fungerer stadig ikke. Indtil videre har det betydet, at vi endnu ikke har hørt Krabbes Sex Pistols cd - til Sannes meget, meget store fortrydelse.

Hvis du vil vide mere