Sitemap | Avanceret søgning |

Om morgenmad

Krabbe og Sanne kiggede rystet på hinanden, de troede ikke på det, de netop havde været vidner til.

Af SANNE GRAM, BENJAMIN MUNK POVLSEN og LARS KRABBE (foto)

Publiceret 26-04-2005

Hull


Om morgenmad (1)
Der bliver serveret morgenmad i Kingston upon Hull.

»Nej tak,« havde Benjamin sagt, da denne morgens Bed & Breakfast-vært havde spurgt, om han kunne tilbyde "cooked breakfast", som inkluderer æg, baked beans, bacon og pølse (en enkelt gang blodpølse). Nogle steder bliver det suppleret med stegte tomater, bløde champignons og fedtdryppende stegte kartofler.

Alt dette havde Benjamin netop sagt nej til.

Stor variation

Det lignede ham bestemt ikke, og vi kan ikke længer skjule det: Benjamin spiser meget - rigtig meget, og han holder sig ikke tilbage for en god traditionel britisk morgenmad - med det hele (dog skal æggene helst tage form af røræg).

Derfor blev Krabbe og Sanne særdeles nervøse, da Benjamin afslog det venlige tilbud, men han kunne afsløre, at det skyldtes, at hans mave bare skulle have en ægge-pause.

JP Explorer er jo gået Bed & Breakfast, hvilket betyder, at vi kommer i nærmeste kontakt med briternes kogekunst. Og den er ganske alsidig, kan vi konstatere efter to uger i Storbritannien.

Der er dem, der hælder meget olie på panden, når der skal steges bacon - og så er der dem, der hælder rigtig meget olie på.

Variationen er stor, og kvaliteten og den individuelle smag kan aflæses direkte på, hvad der ligger tilbage på vores tallerkner.

Sanne er ikke meget for den veltilberedte morgenmad i det hele taget, dog indlader hun sig indimellem på røræg, mens bønnerne i den rødlige sovs, pølserne og bacon bliver liggende.

Levner bønner

Hun spiser hellere fra det store udvalg af morgenmadsprodukter, der også er standardudstyr ved enhver Bed & Breakfast med respekt for sig selv. Helst nogle weetabix, som Krabbe og Benjamin uden skam kalder vakuumpakket, selvopløselig havregrød.

Krabbe er heller ikke så let, hvad morgenmaden angår. Han er også til morgenmadsprodukterne for:

»Jeg kan altså ikke rigtig med de bønner så tidligt om morgenen.«

Men når han en enkelt gang tager en traditionel morgenmad, ligger bønnerne tilbage.

Dårligste oplevelse

Benjamin, derimod - det er en helt anden sag. Han spiser det hele - dog ikke blodpølsen, som han ikke engang smagte på. Hvert måltid bliver efterfølgende vurderet og sammenlignet.

»Dette er en god pølse, men den slår altså ikke den, jeg fik på færgen mellem Orkney Øerne og Scrabster,« kan en vurdering lyde.

Eller...

»Dette var simpelthen for olieret.«

Sådan blev der sagt, da han havde indtaget sin morgenmad i morgenmads-kælderen hos Vernon i Morecambe. Det har efterfølgende fået mærkatet »Den-dårligste-morgenmads-oplevelse-indtil-videre.«

Den bedste oplevelse

I den modsatte ende - sammen med pølsen på færgen - ligger morgenmaden i Belfast. Ikke særlig olieret, og æggene huskes specielt for den gode fasthed.

Derudover var der velsmagende kaffe - hvilket ikke er en selvfølge i Storbritannien, hvor de bestemt er bedre til at arbejde med tebreve. Endelig kan det ikke udelukkes, at det gode indtryk af værtinden havde afsmittende effekt på den samlede morgenmads-oplevelse.

Det var nemlig hende, der simpelthen var så rar.

explorer@jp.dk