Sitemap | Avanceret søgning |

Om far og forlystelsesparker

Benjamin kiggede op på rutsjebanen og fulgte den med øjnene. Både Tivoli og Bakken kunne pakke sammen, dette var en rigtig rutsjebane - Europas hurtigste, midt i Englands mest besøgte turistattraktion med gratis entré - Pleasure Beach i Blackpool.

Af SANNE GRAM, BENJAMIN MUNK POVLSEN og LARS KRABBE (foto)

Publiceret 22-04-2005

Blackpool

Krabbe havde for længst sagt fra - det der skulle han ikke op i:

»Og jeg skal jo også tage billeder,« oplyste han om, mens Benjamin og Sanne kiggede indforstået på hinanden. De har efterhånden forstået, at man har et ansvar for at passe ekstra godt på sig selv, når man har børn - og det gælder alle områder, også rutsjebaner.

Benjamin derimod havde ikke rigtig afsløret sin indstilling til rutsjebaner, men da vi nærmede os den store rutsjebane, blev hans skaldede pande lettere fugtig. Om det var nervøsitetens afslørende sveddråber eller regnen, er umuligt at sige, men skuldrene trak sig op omkring ørerne, og han begyndte at skæve op til vognene, der susede rundt med over 100 kilometer i timen.


Om far og forlystelsesparker (1)

Om Benjamin endte med at tage med, vender vi tilbage til, men vi vil lige nævne, at explorerholdet nu er kommet til Blackpool - stedet hvor spillemaskiner og forlystelsesparker står parate til at sluge alle briternes penge. For at komme i den rigtige stemning ville explorerholdet afprøve nogle enkelte ting i forlystelsesparken, men der var ikke helt enighed om, hvad der skulle prøves.

Pile i dartboden

Det er ikke for tidligt at afsløre, at Krabbe hellere ville smide et par pile i dartboden end at prøve rutsjebanen, og han fik også samlet 77 point på to kast. Det imponerede manden bag disken noget, og han kastede sig straks over Benjamin, da han kom hen mod boden - her var en god forretning i sigte.

»Nu kan din far lære dig, hvordan man gør,« sagde han og rakte pilene til Benjamin, som dog kun fik 29 point ved alle sine tre kast.

Han skulle bestemt have lyttet til sin »far«, for mens »far« vandt en grøn bamse på størrelse med en tændstikæske, måtte Benjamin gå tomhændet derfra.

Tilbage til rutsjebanen. Benjamin havde længe kigget på rutsjebanen, men endte med at indrømme, at så farlig en rutsjebane ikke var for bløde mænd.

»Jeg tør altså ikke alligevel,« peb han.

De følgende 10 minutter brugte Sanne på at overbevise Benjamin om, at der ikke var så højt til toppen, at man kun var oppe på toppen i få sekunder, at hun nok skulle holde ham i hånden, hvis det var det, der skulle til - men det virkede ikke.

Bedste rutsjebane

»Der er ikke så meget tivolimand over mig,« måtte Benjamin indrømme, hvorefter Sanne selv tog turen - med en 17-årig ung fyr fra Manchester ved sin side.

»Den bedste rutsjebanetur nogensinde,« lød den efterfølgende vurdering.

explorer@jp.dk