Sitemap | Avanceret søgning |

Om indkvartering og tørrede blomster

Det er ikke kun hoteller, der har stjerner til at angive stedets kvalitet. Også Storbritanniens Bed & Breakfast har mærker, som angiver, hvad man kan forvente sig af sit ophold - dog er det ikke stjerner, men derimod diamanter.

Af SANNE GRAM, BENJAMIN MUNK POVLSEN og LARS KRABBE (foto)

Publiceret 19-04-2005

Carlisle

Der hang således fire diamanter i receptionen, da vi ankom til Cornerways Bed & Breakfast i Carlisle, et af de steder, som ikke længere kun har et værelse, hvor man hygger sig sammen med sine værter - tværtimod havde dette sted industrialiseret sig til at rumme 14 værelser på tre etager.


Om indkvartering og tørrede blomster (1)

Højdepunkter

JP Explorer er som bekendt gået Bed and Breakfast, og det betyder, at vi undgår alle de dyre, overeksponerede hoteller for at gå efter en god seng og et godt, simpelt morgenmåltid hos de lokale briter. Det har vi nu gjort i lidt over en uge, og det er derfor naturligt at gøre status.

Mødet med nattens værelse hører så absolut til et af dagens højdepunkter, og vi har oplevet alt fra noget, der kunne minde om en suite med kamin, sofaarrangement og splinternyt farve-tv til et værelse med fire kvadratmeter gulvplads, en natlampe uden lys og en dyne så tung som den kåbe, man har over sig, når man bliver røntgenfotograferet hos tandlægen.

Faktisk er der kun to ting, der har været konstante gennem den første uge.

For det første har kaptajn Sanne haft en forunderlig evne til at tiltuske sig de største værelser med bad og toilet. For det andet har ingen af værelserne på noget tidspunkt været ens, hvilket må betragtes som en stor del af konceptets charme. Således stod Krabbe og Benjamin i Belfast med en nøgle til værelse nummer fire og syv. (Sanne havde naturligvis snuppet 11'eren med eget bad og toilet).

»Jeg tager syveren den her gang, for jeg var ikke for heldig med fireren sidst,« sagde en kæk Krabbe.

Men han trak en nitte. For radiatoren virkede ikke, og derfor måtte han nogle timer senere med let dukket nakke banke på Benjamins dør for at låne et sted at tørre sine nyvaskede sokker.

Største skuffelse

Ugens største skuffelse har uden tvivl været i Thurso i det nordlige Skotland.

»Gustent« lød Benjamins vurdering af sit værelse:

»Der var alt for varmt, man kunne ikke åbne vinduet, og det var som om, at overfladen på dyner og vinduer var klam og fedtet.«

»Ja, det var syntetisk, og der var duftstoffer over det hele,« supplerede Krabbe og henviste til noget, som mange af vores britiske værter holder meget af - luftfriskere med dufte lige fra roser til lavendel. Det var imidlertid ikke noget for Krabbe, der pakkede sit værelses luftfriskere ind i et håndklæde og lagde dem ind i bunden af et skab.

»Det kan man kalde indelukket lugt,« konstaterede han.

Det mest beblomstrede sted var imidlertid i Inverness, hvor vores vært havde samlet alle omegnens blomster, tørret dem og puttet dem i duftende krukker, så det ifølge Benjamin mindede om en pigeagtig trendbutik med duftlys.

Værterne og morgenmaden er imidlertid et helt kapitel for sig - og vi indsamler stadig materiale...

explorer@jp.dk

Hvis du vil vide mere