Sitemap | Avanceret søgning |

Om at lede efter Nessie

I 40 år havde det meste af en hel verden ledt efter Loch Ness-uhyret. Desværre uden held, så engang i 1970'erne besluttede The British Bacon Curers' Federation, at nu ville de forsøge at finde det berømte uhyre i den skotske sø.

Af SANNE GRAM, BENJAMIN MUNK og LARS KRABBE (foto)

Publiceret 16-04-2005

Og hvad var mere naturligt end at gøre et forsøg ved hjælp af noget, alle briter elsker? Noget, som får tænderne til at løbe i vand ved ethvert veldækket britisk morgenbord, og som man mente også måtte have samme effekt på Nessie?

Det var slut med overvågning af søen, slut med dykkere i vandet - nu skulle der bacon til. Det måtte hun da bide på, tænkte man.

Derfor satte man saftige baconstykker fast på en varmluftballon og trak den hen over søens overflade. Tanken var, at Nessies tænder (har et monster tænder?) skulle løbe så meget i vand, at hun ikke kunne modstå denne lækkerbisken, ville springe op og bide i den lækre bacon - og blive hængende.

Men, ak...

Vinden fik ballonen til at styrte ned på en mark tæt ved søen, og man opgav at prøve igen.


Om at lede efter Nessie (1)

Foto: Lars Krabbe

Men ideen var intet mindre end fremragende, blev Explorer-holdet enige om, da vi nærmede os den berømte sø. Derfor blev Sanne og Krabbe sat af ved det lokale supermarked for at finde de mest delikate grise-flanker i supermarkedets køledisk - for sådan en prægtig idé måtte ikke gå til spilde. Den skulle prøves af, skulle den.

Sanne udvalgte en pakke med otte stykker bacon.

»Nessie kan nok bedst lide dansk gris,« mente hun og lagde pakken med de 250 gram bacon udskåret af en dansk pattegris ned i indkøbskurven.

Kort tid efter blev pakken åbnet ved søbredden i byen Dores, hvor den lokale monster-hunter også holder til i en campingvogn. Herfra har han i 14 år overvåget søen. Dette måtte bestemt være det rigtige sted, blev gruppen enig om.

Eftersom avisen ikke har bevilget en varmluftballon, måtte vi nøjes med den partyballon, Benjamin fik i den nærliggende pub - Dores Inn.

Sytråd blev sirligt bundet omkring et par skiver bacon, som derefter blev sat fast på den oppustede ballon.

Ballonen blev sendt af sted. Og så var der kun en ting tilbage at gøre: vente på, at Nessie blev så lækkersulten, at hun sprang på den rå bacon.

Krabbe stillede sig klar med sit kamera, den store linse var sat på, og han var parat til at tage det billede, som hele verden har ventet på. Det billede, som endelig dokumenterer, at Nessie er mere end en skrøne.

Vi skal ikke afsløre for meget, men sikkert er det, at Benjamin og Sanne sendte den røde ballon og tilhørende madding ud over søen. Sikkert er det, at ballonen fløj lidt ud over vandet, og sikkert er det, at Krabbe begyndte at tage billeder.

Men blev hun lækkersulten, hende uhyret?

Bed Nessie mon på?

Få svaret i næste Loch-bog.

sanne.gram@jp.dk

benjamin.munk@jp.dk

Foto: Lars Krabbe

Hvis du vil vide mere