Sitemap | Avanceret søgning |

Om musiksmag og bløde mænd

»Vi skal have nye cd'er med i bilen i dag.« Krabbe stak hovedet ud fra sit værelse, leverede denne ene sætning, hvorefter han lukkede døren igen.

Af SANNE GRAM, BENJAMIN MUNK POVLSEN og LARS KRABBE (foto)

Publiceret 15-04-2005

Orkney Øerne

Der er ingen tvivl om, at holdet har forskellig musiksmag, hvilket stod klart allerede på førstedagen, da vi endelig havde fundet cd-afspilleren i bilens bagende.

»Jeg har vred musik med,« sagde Krabbe og henviste til sin cd med Sex Pistols.

Cd-afspilleren har plads til seks cd'er, hvilket giver hver person lov til at tage to cd'er med. Benjamin spillede sin cd med U2 ud som trumf. Sanne sneg diskret en pige-cd og Bo Kaspers Orkester ind i cd-afspilleren, men om det var orkesteret eller Joss Stone, der fik Krabbe til at kræve et cd-skift, er stadig uvist.

Men et er sikkert - der er opstået en ny alliance på holdet.

På køretur

Det begyndte, da de friske cd'er blev sat på, og vi skulle på køretur rundt på Orkney Øerne. Krabbe havde skiftet Sex Pistols ud med Leonard Cohen, og efter et par dage med hoste lå Krabbes stemme så dybt, at han uden videre kunne synge med, da Cohens rustne stemme forsikrede - »I'm your man«.

Benjamin, som på trods af sine 25 år inderst inde føler sig som en meget voksen mand, stemte i og supplerede:

»Hans stemme oser bare af sex. Du kan nok høre, at mændene har noget sammen her,« sagde han og så triumferende på Sanne, der resignerede og kiggede ud af bilruden.

Benjamin blev imidlertid afbrudt af Krabbe:

»Men du holder fingrene fra cd'en. Når du bruger kamfercreme, skal du ikke røre ved min Leonard Cohen cd.«


Om musiksmag og bløde mænd (1)


Den bløde mand

Her er der nok behov for en forklaring. For selv om turens mandlige deltagere helst fremstår som hårde MacCharlataner og gerne ser sig udråbt til grever af Orkney, er der også en anden side af Benjamin og Krabbe, som servitricerne på pubben ikke får at se.

Det er eksempelvis, når Benjamin forsigtigt beder om at låne Sannes håndcreme, fordi han har tørre hænder. Men det er også, når begge herrers stemmer skifter til falset, når de ser på dyrelivet ud af bilruden:

»Se de små lam, hvor er de søde.«

»Ja, der er et, der ser ud som om, det lige er blevet født.«

Ifølge Benjamin skyldes det fænomenet "Den Bløde Mand", hvilket han stadig ikke helt har defineret.

»For man skal jo både være hård mand, men man skal også have nogle kogebøger stående derhjemme for at vise, at man også interesserer sig for den slags ting. Hvad siger du, Krabbe?,« spurgte Benjamin og kiggede på Krabbe, der sad på bagsædet og lod hovedet rokke i takt til musikken.

»Hver ting til sin tid,« lød svaret fra Krabben, som blev ved med at kigge ud af vinduet.

Forude var der endnu en mark med nyfødte lam.

explorer@jp.dk

Hvis du vil vide mere