Sitemap | Avanceret søgning |

Logbøger

Om venstrekørsel og automatgear
»Nå, men det er da altid noget, at blinklyset sidder i den rigtige side,« konstaterede Benjamin tørt, efter at have kørt de første 20 meter fra Aberdeen Lufthavn. Han skulle i gang med dagens første trafikale udfordring - et venstresving.
Publiceret 11-04-2005

Om panik og kvindelig charme
Tavsheden kom snigende ind i Explorer-gruppen, da vi havde trisset omkring på havnen i Aberdeen i en halv times tid.

Publiceret 12-04-2005

Om at få Skotland i blodet
Vi havde strittet imod - alle sammen. I dagevis havde vi talt med én tunge: Whisky var noget skidt, havde vi sagt. Det var bestemt ikke noget for os.

Publiceret 13-04-2005

Om bølger og egnsretter
Denne følelse havde jeg - Braveheart - da jeg vågnede i morges: Det kan ikke passe! Har natten virkelig tæmmet den storm, der i går kastede sig gennem den lille nordskotske by Thursos gader?

Publiceret 14-04-2005

Om musiksmag og bløde mænd
»Vi skal have nye cd'er med i bilen i dag.« Krabbe stak hovedet ud fra sit værelse, leverede denne ene sætning, hvorefter han lukkede døren igen.

Publiceret 15-04-2005

Om at lede efter Nessie
I 40 år havde det meste af en hel verden ledt efter Loch Ness-uhyret. Desværre uden held, så engang i 1970'erne besluttede The British Bacon Curers' Federation, at nu ville de forsøge at finde det berømte uhyre i den skotske sø.

Publiceret 16-04-2005

Om befrielsen af en søslange
Tidligere i Loch-bogen: I jagten på Loch Ness-uhyret forsøgte Explorer-holdet sig med det velkendte bacon-trick: Bundet fast med rød sytråd i en lige så rød ballon blev to skiver rå, dansk svinebacon sendt i luftfart ud over den dybe sø - for at lokke Nessie frem af mørket...

Publiceret 18-04-2005

Om indkvartering og tørrede blomster
Det er ikke kun hoteller, der har stjerner til at angive stedets kvalitet. Også Storbritanniens Bed & Breakfast har mærker, som angiver, hvad man kan forvente sig af sit ophold - dog er det ikke stjerner, men derimod diamanter.

Publiceret 19-04-2005

Om at komme i modvind
Danmark har brødrene Laudrup, Sverige har brødrene Løvehjerte, og England har brødrene Morgenhår. JP's udsendte mødte alle velsoignerede og rene frem til morgenbordet. Enhver kunne se, at Sannes hår var nyvasket. Og Krabbe og Benjamin troppede op med snorlige midterskilninger.

Publiceret 20-04-2005

Fish & Chips for sidste gang
Sanne holdt sig lidt på maven. Pustede en anelse besværet og måtte til sidst gribe til at rulle vinduet en anelse ned.

Publiceret 21-04-2005

Om far og forlystelsesparker
Benjamin kiggede op på rutsjebanen og fulgte den med øjnene. Både Tivoli og Bakken kunne pakke sammen, dette var en rigtig rutsjebane - Europas hurtigste, midt i Englands mest besøgte turistattraktion med gratis entré - Pleasure Beach i Blackpool.

Publiceret 22-04-2005

Om sprogperler og -barrierer
Da Krabbe og Benjamin i morges stod og var ved at pakke vores bil, (kaptajn Sanne var desværre igen forsinket til dette slidsomme arbejde) kom en venlig ældre herre hen til os. Han ville såmænd blot høre, hvor vi skulle hen.

Publiceret 23-04-2005

Om passende påklædning
Vi havde vel siddet på Café Hog's Head (ornehoved) i en times tid, da Krabbe køligt konstaterede: »Der var ikke så mange mennesker, før vi kom.«

Publiceret 25-04-2005

Om morgenmad
Krabbe og Sanne kiggede rystet på hinanden, de troede ikke på det, de netop havde været vidner til.

Publiceret 26-04-2005

Om fidusbamsen og skader
Det hele begyndte i et handskerum for et par dage siden. Det var et af den slags handskerum, som der ikke er nogen, der har lyst til at ligge i en lang, mørk nat.

Publiceret 27-04-2005

Om et sted med charme
Der manglede vel egentlig kun, at vejen havde slået en bugt, for huset var så smukt. Men vejen - med det i disse pavetider passende navn Holyhead Road - gik fuldstændig ligeud.

Publiceret 28-04-2005

Om Storbritanniens venligste pub og fodbold
Vi kunne ikke helt forstå det, da vi for anden aften i træk sad på Tafarn Ty Gwyn efter vores aftensmåltid.

Publiceret 29-04-2005

Om at sige tak
Vejskiltene viste færre og færre kilometer mod London. Vi var imod slutningen af vores tur rundt i det britiske land, og McKrab insisterede fra sin faste plads på bagsædet på, at vi ikke kunne forlade landet uden at bringe en gang rulletekster, hvor vi fik sagt tak.

Publiceret 30-04-2005

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her