Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Sanne Gram
Sanne Gram, journalist
29 år
Sanne er ekspeditionens kaptajn. Til daglig er hun journalist på Jyllands-Posten i København. Her dækker hun normalt uddannelsesstof. Det er Sannes første explorer-tur, men hun har tidligere været udsendt i avisens tjeneste - senest i Mellemøsten. Sanne bor på Nørrebro i København sammen med Tobias.
Benjamin Munk Povlsen
Benjamin Munk Povlsen, journalist
25 år
I enhver hensende gruppens benjamin: yngstemand og debutant i explorer-sammenhæng. Benjamin kender dog til rollen som udsendt. Som reporter på avisens sportsredaktion har han således dækket bl.a. cykelløbet Tour de France, og i sin sin studietid rejste han Holland på kryds og tværs for at finde svaret på, hvad det er med hollænderne og fænomenet tolerance.
Lars Krabbe
Lars Krabbe, fotograf
46 år
Lars er turens fotograf, og det er anden gang, at han er med på Explorer (Første gang var på Cubaturen). Lars er en anerkendt fotograf, der bl.a. har vundet sølvmedalje i World Press Photo med et portræt af Italiens ministerpræsident Silvio Berlusconi. Lars angriber hverdagen med en underfundig humor, der også tydeligt skinner igennem i hans billeder. Lars er gift med Edith, der er journalist på avisen. De bor i Lyngby sammen med sønnerne Osvald og Ludvig.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her