Sitemap | Avanceret søgning |

Fra Rovdyr til Beautybox

Landingshjulene har endnu ikke sluppet taget i den danske muld, før kønsforskellene manifesterer sig på denne verdens første kvinde-styrede JP Explorer-ekspedition.

Publiceret 14-07-2000

Queensland, fredag den 14. juli 2000

"Skal jeg?" - lyder det galant fra DR-repæsentanten Jesper, som snart vakler afsted gennem afgangshallen i Kastrup Lufthavn med op til flere personers håndbagage. For naturligvis skal han. Unge fotograf Morten har et og andet at lære. Galanteri er vejen til moderne kvinders hjerter. Det ved han bare ikke endnu, men det kommer, lover alderspræsident Jesper prustende.

I flyveren fortsætter det. Eksploratricerne kigger misundeligt ud over kanten på gabende kedsommelige madmagasiner, over på den anden side af flygangen, hvor Jesper belevent er langt inde i en tilsyneladende både åndrig og munter samtale med en ung barmfager svensker, hvis øjne klæber ved hans mund.

"Hun var hverken ung eller barmfager," hævder han dog efterfølgende. "Det er det, der er kunsten."

Hvorom alting er. Atter halter Morten stærkt bagefter. Han er udelukkende optaget af elektronikken i flysædets armlæn.

Hvordan man tackler kvindelig shoppemani, har 48 års mandeliv også lært Jesper. Mænd er efter hans mening udstyret med et supplerende og tålmodigt "følge-efter-gén". Det kommer i brug, da Kirsten og Jette falder i trance over cremerne i tax-free shoppen i Singapore.

For 29 timers flyvetur, tre mellemlandinger og otte timers tidsforskydning går ikke sporløst hen over 37-38-årige kvinder.

I det daglige holdes ubehagelige alderdomstegn på frontpladen nogenlunde stangen med god nattesøvn og de stribede fra Matas, men begiver man sig ud på en verdensrejse som denne til Australien, går den rynkefremkaldende tidsmaskine grassat.

På sølle 29 timer bliver tiden speedet så meget op, at man når igennem to nætter, to solopgange og to continental breakfasts.

Selvom onde tunger givet vil hævde, at logisk og matematisk tænkning ikke er kvindekønnets styrke, får kaptajn Kirsten det efter en længere kalkulation til en forøgelse af alderstempoet med - gisp - 100 pct.

Vi fylder 50 år syv et halvt år før tiden, hvis vi fortsætter med at rejse denne vej rundt om jorden i jetfly, udbryder hun rystet og får straks support til at fylde indkøbsvognen med anti-ageing cremer - inden gruppen læner sig tilbage i flyet for at gøre en ende på denne vanvids tidsmaskine.

Det sker i Mt. Isa i Queensland, hvor den kvindelige del af ekspeditionen klatøjede synker sammen på bagsædet af den ventende firehjulstrækker og lader mændene dyrke deres "bil-gén": Morten på taget, hvor han bakser med remmer og kasser. Jesper bag rattet, hvor han kyndigt konstaterer, at højre baghjul taber luft.

En ting ved de endnu ikke, drengene. Eksploratricerne har besluttet, at bilen ikke længere skal bære kælenavnet "Rovdyret", men derimod "Beautyboksen".

Mon det vil passe d'herrer?

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere