Sitemap | Avanceret søgning |

En gæstfri vært

Forberedelserne til De Olympiske Lege i Sydney har stået på i årevis. Men Sydney er andet end OL - for eksempel en af verdens smukkeste og reneste storbyer, mener Explorer-holdet.

Af KIRSTEN ELLEY, JETTE MEIER CARLSEN og MORTEN FAUERBY (foto)
Publiceret 09-09-2000


KYS
Forelsket par ved Harbour Bridge

Sig nærmere tiden, da den olympiske flamme ankommer til Sydney og med den i tusindvis af besøgende, sportsfreaks, atleter, medhjælpere og mediefolk. Australien er en gæstfri vært. Altid, men da især nu.

Forberedelserne til den gigantiske happening har været i gang i årevis, de olympiske haller og stadier i Homebush har stået med åbne arme og lokaler i over et år, og sommertiden er endog forlænget med en hel ekstra time for at tækkes TV-selskabers ønske om direkte transmissioner. Ni timer er Sydney foran Danmark netop nu. Sådan! De olympiske ringe er hængt op i de massive jernbuer af Sydney Harbour Bridge vis a vis Jørn Utzons underfulde operahus.


NATTELIV
Mørket har sænket sig over Sydney

Her danser til gengæld et lysshow over de hvide sejl, når nattemørket sænker sig, og livet i restauranterne begynder at boble om kap med den mousserende vin i de højstilkede glas.

Men Sydney er også så meget andet end OL: Legesyge ynglinge på små løbehjul og skateboards, surfere på bølgen blå, ludere, drags og narkomaner i Kings Cross, forelskede par der beruser sig i hinanden og det vidunderlige sceneri ud mod havet i en af verdens smukkeste og reneste storbyer. Sidstnævnte er naturligvis en subjektiv betragtning. Og dog: Døm selv!


VETERAN
Sandra er med sine 50 år en af Sydneys ældste prostituerede

Jyllands-Postens er naturligvis på pletten til OL: Fra den kommende uge vil Ivan Philipsen, Chr. Thye Petersen og Jan B. Jensen rapportere fra legene. Fotograf Lars Krabbe vil forevige de store øjeblikke

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere
Emner
Storby

Stednavne
Australien
Sydney

Klassetrin
7.-10. klasse