Sitemap | Avanceret søgning |

En næsten lykkelig mand

20 år i militæret - og så er pensionen hjemme. »Ikke så ringe endda,« mener sergent Saunders.

Af KIRSTEN ELLEY, JETTE MEIER CARLSEN og MORTEN FAUERBY
Publiceret 11-08-2000


PENSIONISTEN
Den 40-årige pensionist sergent Saunders - nu står tilværelsen på golf.

Amberley Sergent Saunders er nærmest lykkelig. Han er 40 år, pensioneret og bruger kun sit liv på det, han gider: Golf, golf og atter golf. Hans handicap er to!

20 år i militæret udløser pension, og eftersom han kun var 15 år og ni måneder, da han drog med flåden ud på verdenshavene, så skal der ikke meget hovedregning til for at konstatere, at hans udkomme er sikret.

»Jeg har forstået at investere pengene godt undervejs. Jeg har tre udlejningsejendomme, og det betyder, at jeg sammenlagt med pensionen kan gøre lige, hvad jeg vil. Jeg bor med min kone og to halvstore børn på en lille ejendom ved Hervey Bay helt ud mod Sunshine Coast og fisker også en smule, når ikke jeg spiller golf. Men

Saunders pension er på 15.000 dollars (60.000 kr.) om året efter skat. Han holdt i flyvevåbnet for fem år siden og har været i reserven siden. Det er også derfor, at han nu har været indkaldt tre gange om ugen siden november. Han leder brandslukningsafdelingen på Amberley og kan i denne tid lægge 135 dollars om dagen (675 kr.) oveni pensionen.

Dobbeltbetaling fra staten. Det er ikke så ringe endda, mener han. Rådighedsperioden udløber efter fem år, så til årsskiftet kan han også tillade sig at sige nej ved forespørgsel.

Også Saunders' kone nyder godt af hans økonomiske frihed. Hun er et år ældre end ham og også på pension.

»Jeg klager ikke. Jeg har arbejdet det, jeg skal,« smiler en solbrændt Saunders.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Hvis du vil vide mere