Sitemap | Avanceret søgning |

Rusty og Valerie

Rusty og Valerie Dart er selvlysende eksempler på, at kærlighed ikke har nogen alder. De blev gift for nøjagtig et år siden efter blot tre måneders bekendskab, og øjnene stråler af lykke.

Af KIRSTEN ELLEY, JETTE MEIER CARLSEN og MORTEN FAUERBY
Publiceret 20-07-2000

Cloncurry


Rodeo i Cloncurry

Foto: Morten Fauerby

Adskillige timer er de kørt vestpå for at deltage i Cloncurrys countryfestival. Både fordi de kan lide stemningen de små steder, men især fordi Val skal se sin Rusty optræde med en ballade på den opstillede blokvogn i den skyggefulde gårdhave i The Post Office Hotel.

For år tilbage optrådte den nu pensionerede bygningsarbejder jævnligt med sine sange, men det er længe siden, og derfor har Val aldrig set ham i rampelyset. Tiden er inde nu, og han vælger at debutere for hende med guitar og "Moree Mutten" - en ballade over australsk fårekød.

»Jeg var enke i 15 år, og den eneste mand jeg har rørt ved i alle de år er præsten, når jeg gav ham hånden til farvel efter kirketid,« siger den nydelige 68-årige Valerie, der er mor til fem døtre, og som ydermere har 10 børnebørn og tre oldebørn.

»Sådan troede jeg, resten af mit liv skulle forme sig, lige indtil nogle venner inviterede mig til en musikdag. Jeg spiller bl.a. klaver og keyboard og har i flere år underholdt på alderdomshjem. Den weekend mødte jeg altså Rusty, og taget faldt simpelthen ned om ørene på mig. Jeg vidste med det samme, at vi to skulle have hinanden, så da han efter kun tre uger kom med forlovelsesringene,« sagde jeg begejstret ja.

Som en dronning
»Lou - Rusty er jo kun hans kunstnernavn - får mig til at føle mig som en dronning og som en 18-årig på samme tid. Han får mig til at le, og jeg har aldrig været så lykkelig som nu. Tænk, at man i sit liv får lov til at opleve kærligheden to gange. Det er fantastisk,« siger Val.

Rusty er 65 år og har været gift to gange før. Hans eneste datter er 13 år, og hende har han mistet kontakten til. Derimod var fem generationer fra Valeries familie med til det gigantiske bryllup i kystbyen Townsville i juni i fjor. Vals mor levede endnu dengang, og der var tre-etagers lagkage og brudevals, som Rusty havde bestemt, skulle køre over i en mere og mere rock n'roll-agtig rytme. De nygifte endte med at knække sammen af grin, og nu er de ved at bygge hus i den lille by Giru ved østkysten, hvor Rusty kommer fra. Det er noget af en omvæltning for Val, der har været husmor i Townsville det meste af sit liv. Huset forventer de at finde næsten færdigt, når de om to uger returnerer fra deres lille rundtur med spidstelt.

Val har aldrig i sit liv sovet i telt. Natten til i går var første gang, og det er en kold fornøjelse her i den nordaustralske vinter, hvor dagtemperaturen ligger omkring de 30 grader, mens nattemperaturen falder til hen ved seks.

»Det var et rigtigt krammevejr,« konstaterer Rusty med et blink i øjet og giver sin Val et mandfolkeklem.

Da hun et øjeblik har opmærksomheden på blokvognen og en anden amatørmusiker, fortæller han hviskende, at: »Val var uskyldig som en ung pige, da jeg lærte hende at kende. Hun har kun kendt en mand i sit liv, og ham var hun gift med i 30 år. Hun har heller aldrig været på rejse. Det indhenter vi nu.«

I nærmeste fremtid håber de to at kunne optræde sammen. De er gået i skarp træning med ballader og folkesange og vil så rejse rundt til små festivaler som denne. Ikke for pengenes skyld, men for at være del af den varme og hyggelige atmosfære.

»Vi bor gratis på campingpladsen udenfor byen her mod, at vi giver et par numre for fastliggerne. Det er jo strålende, hvis det kan løbe rundt på den måde,« siger Rusty.

Copyright: Morgenavisen Jyllands-Posten

Det vilde vesten i Australien
Cloncurry er en flække med kun 2200 indbyggere, men byens rodeo tiltrækker både landets bedste cowboys og folk fra nær og fjern. Vi mødte ægteparret Val og Rusty Dart, der kom for at deltage i den samtidige country-festival. Dianne og Wayne Risson gjorde tilfældigvis ophold i byen, før de drog videre mod vest med cowboyhatte i firehjulstrækkerens bagagerum.
Hvis du vil vide mere