Sitemap | Avanceret søgning |

8107 glade kilometer

Farvel og tak til Australiens gæstfrie folk.

Publiceret 02-09-2000

Sydney, lørdag d. 2. septemper 2000


GODDAG OPERAHUS
Explorerholdets ankomst til Sydney var også farvel til Australien.
Foto: Morten Fauerby

Farvel Australien. Efter 8107 km er Toyotaen trillet ind i en orange container, toldpapirerne er udfyldt og JP Explorers fire mand store besætning sidder om bord på flyet på vej hjem til Danmark.

Et sidste øjebiks drama hører selvsagt med til en rejse som denne.

»Hvor er nøglerne til jerryca'´en på taget blevet af,« ville DR-Jesper vide for ikke også at sende 25 liter diesel med over oceanet.

Væk. Det var, hvad de var. Og ikke kun nøglen til stålbåndet omkring benzindunkene. Samtlige nøgler til hængelåse, kasser, wirer og det ekstra reservehjul på tagbagagebæreren var forsvundet. Og alt skulle afmonteres, for at bilen kunne passe ind i containeren.

Nu var gode råd dyre. Kaptajn Elley måtte med store undskyldninger trække sine spottende ord og vedvarende drillerier tilbage om den dille, unge fotograf Morten og DR-Jesper har haft med at samle visitkort sammen fra alle de overnatningssteder, holdet har besøgt.

Nu var de måske løsenet til de manglende nøgler. Morten og Jette kastede sig over projektet og fik samtidig lejlighed til at sige ordentligt farvel til alle de flinke værtsfolk i Australien, som har haft fornøjelsen af JP Explorer. Det var både hyggeligt, tidkrævende og høfligt, men nøglerne forblev væk.

De ligger nok et ensomt sted i outbacken. Men reservenøglerne, vil nogen måske spørge?

Svar: De har tilsyneladende været hæftet sammen med originalerne. Smart!

Boltsaks og vinkelsliber klarede ærterne i sidste øjeblik, og således endte alt alligevel lykkeligt.

Beautyboksen er stedt til hvile i sin kasse for en stund, og har indledt sin rejse til Europa.

Under exploratørerne fortoner underet af et land sig. Verdens mindste kontinent, som har taget os med storm. Et rige befolket af imødekommende og gæstfrie folk, som tilsyneladende har gjort det til en livsstil at være "laid back" - afslappede - men som også er så meget andet. Tjekkede på en hyggelig og alligevel omvendt facon.

De første par dage troede vi f. eks., at der var tale om serveringsfrøkenens distraktion, når der kom salt ud af peberstrøeren, og peber ud af den med de mange huller.

Oh no, sådan er det ikke. Australierne gør det bare omvendt, og de viser kvinderne den gestus at udstyre hvert sodavandsglas med et sugerør, så læbestiften kan blive, hvor den er sat. På læberne. Jpexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere