Sitemap | Avanceret søgning |

Den svære debut

Tiden er inde. Vi kan ikke udskyde det længere. JP-Singers skal optræde offentligt for første gang. Oh, ve, oh gys.

Publiceret 01-09-2000

Sydney, fredag den 1. september

Efter svære overvejelser beslutter vi, at Jørn Utzons operahus er passende kulisse. Både af hensyn til den kunstneriske inspiration, og så fordi guitaren fra Maryborough skal sælges og udgiften tjenes ind.

Groft sagt, så er vi nødt til at debutere og lade hatten gå rundt et sted, hvor der er masser af mennesker, således at kaptajn Elley omsider kan få gang i sin indtægtsdækkede virksomhed.

Trods nerver og sceneskræk har kaptajnen sørget for en vis motivation: JP-Singers skal feste for halvdelen af de penge, der ryger i hatten.

Det har ad uransagelige veje gravet exploratrice Jettes kunstneriske åre frem. På sådan cirka Kim Larsen-melodien "Jutlandia" har hun forfattet et vers, som godtnok møder vilde protester, da gruppen mødes i Beautyboksen for at øve. Men tiden er knap. Vi strækker bare ordene gooooodt ud, og lader som om det er et haiku-digt tilsat musik. Sydney er alligevel så tæt på Asien.

Næste forhindring er tre uniformerede sikkerhedsvagter foran operahuset. JP-Singers vil gerne bruge Beautyboksen som trækpladser. Men nej - trods fedtede smil og tågede forklaringer til en hidkaldt medie-ansvarlig får vi kun og allernådigst lov til at parkere på operahusets parkeringsplads. Og ingen billeder af bilen foran operahuset. Suk. Så er der kun os, som publikum kan se på. Og vi fik ikke sagt noget om JP-Singers til sikkerhedskorpset. Det var ligesom ikke passende.

Nå, men er vi exploratører eller mus.

JP-Singers nok eneste musikalske talent, DR-Jesper slår akkorden an. Morten fatter sine spiseskeer, som han gennem hårdt arbejde har lært at håndtere. Exploratricerne vrikker med numsen og alle synger: "Skibet det hed Beautyboksen, det kom vidt omkring. For der sku´ noget i avisen'."

Jubbiii. To unge japanske turister standser og lytter. Kaptajnen puffer diskret hatten frem foran guitaristen, men japanerne griner så meget, at de ikke ænser den. En amerikansk dame på nabobænken har vendt sit snurrende kamera imod JP-Singers, der udover sangen også kæmper mod latteren og tillige skal holde udkik efter sikkerhedsvagter.

Kun DR-Jesper bevarer fatningen og giver det sparsomme publikum lødig valuta for nysgerrrigheden.

Naturligvis får de også "House of the rising sun".

Men så øjnes noget, der ligner en sikkerhedsvagt i det fjerne og JP-Singers træffer en lynhurtig beslutning om, at vi har sunget nok, og at også JPs læsere skal have mulighed for at byde på guitaren af mærket Epiphone. Værsgo. Den sælges via vores hotmail til højeste bud over 1300.

JP-Singers bukker og takker af. Vi blev hverken rige eller berømte denne gang. Men det vigtigste er, at vi gjorde vores bedste.

Jamen, det gjorde vi altså virkelig!

Jpexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere