Sitemap | Avanceret søgning |

Sokkemysteriet

JP Explorer har diskuteret mange vigtige emner på rejsen gennem Australien. Få dog med den lidenskab, som kunne iagttages en sen aftenstund på kaptajnens værelse i Sydney, hvor temaet var mysteriet over alle mysterier:

Publiceret 31-08-2000

Sydney, torsdag den 31. august 2000

Sokkemysteriet.

Hvor forsvinder alle de forsvundne sokker hen?

Exploratrice Jette ligger udmattet henslængt på sengen efter flere timers forgæves eftersøgning efter et styk engang-hvid strømpe.

De fire par strømper, som den tøj-nøjsomme exploratrice havde medbragt til knap to måneder i Australien var skrumpet ind til 3 ½ par. Og strømperne havde kun cirkuleret mellem fødder, håndvask og pølsetaske. De havde ikke set skyggen af en sulten vaskemaskine eller en flyvsk tørresnor.

Det fik exploratricen til at proklamere, at man ikke længere kan tale om et sokkemysterium. Der er ganske enkelt tale om en naturlov på linje med tyngdeloven. Strømper forsvinder ud i den blå luft. Og det må man affinde sig med.

Der sker det samme for strømper som for mange ægtefæller. De vokser fra hinanden og bliver skilt. Men i stedet for at gå til de offentlig myndigheder for at få stempler i dyre domme, klarer strømperne det selv. Den ene mage - oftest den mindst slidte - opløses til det rene ingenting. Ping, pist, væk.

Morten nikker samtykkende til teorien. Han medbragte syv par strømper til Australien og har kun 5 ½ tilbage. DR-Jesper er mere skeptisk, men han er også undtagelsen, som bekræfter regelen, idet han har hele sin bagage intakt.

Så er der kaptajnen. Hun har forøget sin strømpebeholdning med ét sæt.

Hun er godtnok ikke helt sikker på, om det er hendes egne.

De er lidt store i det, men dejlig varme, fortæller hun, mens alles blikke går mod den lille fod i den store blånuldrede herresok.

Jamen, det er jo min', udbryder Morten, hvorefter kaptajnen bryder grinende sammen og trækker op i buksebenet, så man se den anden fod - der har en lignende strømpe på!

Det giver dog stadig et strømpe-tab på 2 gange et halvt sæt strømper. Tilsyneladende opløst til ingenting. Så måske holder exploratrice Jettes teori om den blå luft - og således har JP explorer opklaret det store sokkemysterium.

Jpexplorer@hotmail.com <>

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere