Sitemap | Avanceret søgning |

Kaptajnen sat på plads

Betjenten bag informationsskranken rynkede skeptisk brynene, mens exploratricerne smilede sødt og endnu engang prøvede at forklare deres ærinde. Han kunne tydeligvis ikke få det til at hænge sammen, den ellers så venlige betjent her på politistationen i Kings Cross, et af de mest belastede kvarterer i Sydney.

Publiceret 29-08-2000

Sydney, tirsdag d. 28. august 2000

Steder hvor man kan få gratis mad?

Om der er madudleveringssteder her i nærheden?

Skal det helst være hos Hara Krishna?

Det har betjenten godt nok ikke hørt om, men der findes da biler, som kører rundt med gratis mad til hjemløse, forklarer han tøvende, og skotter mistænksomt over mod fotograf Morten, som har fået linsekontakt med en grønhåret transvestit uden for stationen.

Kings Cross er et særdeles kulørt kvarter.

Kaptajn Elley læner sig glædestrålende ind over skranken for at belønne den unge betjent med den virkelige forklaring bag interessen:

Det var dengang, da blomsterbørn fra hele verden rejste i det udtyndede kølvand af de rigtige 68´ere. Blandt andet til Australien. Og blandt andre også vores kaptajn. Som altid med på noderne; med midterskilning og kommunefarvet hår ned til taljen og iført flagrende pludderbukser og udtrådte Jesus-sandaler. Rejsende i budskaber som "Peace in our time".

Også dengang var kaptajnen prisbevidst. Hvorfor dog betale for maden i dyre domme, når nogen finder mening i tilværelsen ved at dele den gratis ud (sådan beskrev hun dog ikke sagen overfor betjenten).

Han fik bare at vide, at kaptajnen i 1983 havde indtaget adskillige lækre måltider på madudleveringssteder i området - og at Hare Krishna-bevægelsens mad var den absolut bedste.

Så derfor vil vi gerne i kontakt med Hara Krishna, sluttede kaptajnen med et blændende smil til lovens lange arm.

Men nu blev det betjenten for meget.

På bedste politimester-maner satte han hænderne i siderne og erklærede brysk:

De udleverer ikke mad til turister.

Vi havde simpelthen ikke klart nok fået forklaret ham, at vi ville skrive en historie om disse madudleveringssteder - ikke spise gratis selv.

Trods alt.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere