Sitemap | Avanceret søgning |

Hele verden kommer på besøg

De siger det igen og igen i patriotiske radio- og TV-reklamer hernede, og nu er JP Explorer også anduvet Sydney.

Publiceret 28-08-2000

Sydney, mandag d. 28. august 2000

Hvilket stort øjeblik, da Toyotaen efter 8030 km ud ad australske landeveje, hen over knoldede jordveje, bymidter og småflækker triller ind mod city med forlygterne vis a vis havnefronten og vinduerne rullet ned.

"Hvor kommer I fra i den mundering. Skal I til OL?" råber en asiatisk taxachauffør til os, da vi gennem en hoben lyskryds kommer til at følges ad sådan - lidt gemytligt - vejbane mod vejbane. Kommunikationen i trafikken lettes jo en hel del af, at alle andre sidder ved rattet i højre side, mens vores chauffør troner i venstre.

Vi når lige at råbe "nej", før taxamanden drejer af mod venstre, og vi selv befinder os i en rundkørsel helt nede foran Utzons operahus.

"Wauw" og "hold da helt op" skriger exploratørerne med ét i munden på hinanden, for hvor er det vidunderligt, når man for en gang skyld øjner noget i virkeligheden, som er langt smukkere end selv de bedste gengivelser på postkort og film. Og så er det jo dansk. Næsten helt vores eget operahus i hvide, glaserede kakler, som glimter mod det blå hav.

Unge fotograf Morten sidder bag rattet i det for JP Explorer så stolte øjeblik, og både exploratrice Jette, kaptajn Elley og DR-Jesper (naturligvis med torso og kamera udendørs) råber på dacapo i rundkørslen. Hu hej, hvor det går. Rundt og rundt tre gange.

Før vi når bydelen og motellet i Manley, er exploratricerne inviteret til fest. Atter via nedrullede vinduer og ved rødt i en lysregulering. Men med bemærkningen "de var da vist lidt unge" siger damerne knibsk nej tak, men glæder sig desto mere over de efterhånden stadig sjældnere tilbud fra mænd i begyndelsen af tyverne med butterfly og pressefolder. Sidste velkomsthilsen lå under viskerbladene her til morgen.

"Hej JP. Rart at se en dansk bil igen. Det er længe siden. Hilsen Fjotte" Tusind tak for velkomsten til Sydney, Fjotte og alle andre.

jpexplorer@hotmail.com


Goddag operahus
Foto: Morten Fauerby

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere