Sitemap | Avanceret søgning |

Klassisk eller kult

Der er kommet nye toner i Beautyboksen. Pludselig kan man høre exploratrice Jette nynne Beethovens femte symfoni, mens fotograf Morten højlydt overvejer aftenens kulturelle udskejelser: Klassisk eller kult.

Publiceret 24-08-2000

Melbourne, torsdag den 24. august

De to exploratører er påbegyndt en odyssè i australsk kulturliv.

Det begyndte i Moree. Den lille flække i New South Wales, hvor Morten og Jette drog ud for at rapportere om kærlighedens vilkår i ødemarken.

Siden fortsatte deres kultursociologiske undersøgelser af Australien efter mørkets frembrud.

Derfor måtte de selvfølgelig også se den anmelder-roste australske biograffilm Chopper - om en ikke helt almindelig kriminel. Filmen baserer sig på en virkelig person og blev beskrevet som vanvittig morsom og særdeles australsk, hvilket lokkede kaptajn Elley og DR-Jesper med i biografen.

Dog kun til halvdelen af filmen. Chopper vidste sig at være dem en lidt vel voldelig fyr, og mens det australske publikum grinede, og Jette klarede de hårde scener ved at lukke øjnene, erklærede kaptajnen og Jesper livet for kort til den slags ligegyldigheder, og forlod biografen.

Morten kaldte begejstret filmen for "Pusher" på syre.

Og så havde de to menige exploratører fået smag for australsk kultur. De begyndte nærmest at tale engelsk med sådan rigtig aussie-accent - for som de da havde fået indsigt i selve den australske folkesjæl.

Helt slemt er det blevet efter deres seneste kulturelle oplevelse. Det er lige før de overvejer australsk statsborgerskab.

Det var en klaverkoncert med titlen "To pianoer og fire hænder" i Melbourne.

Iført vanlige vandrestøvler sad exploratørerne midt i en stopfyldt, pragtfuld teatersal med festklædte australiere, der skiftevis hylede af grin og lyttede andagtsfuldt. Koncerten var en blanding af vidunderlig klassisk musik og elegant morsomt skuespil. Og sådan skal det være, erklærede Morten og Jette efterfølgende.

Det er med kultur som med skumfiduser og belgisk chokolade. Der skal være plads til lidt af hvert.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere