Sitemap | Avanceret søgning |

Bare vent

Det er ikke altid lige sundt for legemstemperaturen at være på rejse med en TV-fotograf. Ikke så snart skifter landskabet karakter, før DR-Jesper banker de elektriske ruder i bilen i bund og kanter overkrop og kamera ud i det fri.

Publiceret 25-08-2000

Canberra, fredag den 25. august 2000

Med søgeren stillet på uendelig fokuserer han på fåreflokke, klippe-formationer, regnbuer og skilte der fortæller, at her holder regeringsbyen Canberra op, og her begynder New South Wales.

"Overgangsbilleder", kalder han det, når han for en kort bemærkning er "fullbody" tilbage i kabinen igen. Men meget af tiden må de tre øvrige exploratører nøjes med udsigten til hans Levis-bagdel str. 32.

De dage, kameraet snurrer mest, må selv Toyotaens japanske klimaanlæg give op. DR-Jespers indre Danfoss-termostat er tilsyneladende tilpasset de ekstreme temperaturomslag. Han opererer det meste af tiden i opsmøgede skjorteærmer, men inde i Beautiboksen blæser den kølige australske vintervind fra højsletten ved Canberra så kraftig, så exploratrice Jette skutter sig med jakken lynet op til næsen, mens fotograf Morten førsøger at finde endnu en ventilationsknap at skrue over på rødt.

Det er sådan en dag, Jette på det bestemteste kræver, at nattens motel har følgende ekstraudstyr: Enten en varmeblæser eller - endnu bedre - et elektrisk varmetæppe, der kan holde gåsehuden stangen inde under det stramme lagen og de syntetiske tæpper, som australierne kravler ned under for at lege "nu er jeg et brev i en konvolut".

Måske var timingen ikke den bedste, da DR-Jesper netop da kommenterede Jettes fromme ønske med bemærkningen: "Elektiske varmetæpper er kun noget for gamle damer med dårligt blodomløb"

Men exploratricerne ved bedre:

For det første har kaptajn Elley et derhjemme, som hun bruger fra august til slutningen af maj, og for det andet overhørte exploratricerne forleden, at en mand foran dem i køen til det sidste ledige værelse i Bourke hviskende spurgte værten om "an electric blanket". Han var lidt ældre, bevares, men der kan man bare se. Tiden for et elektrisk varmetæppe indhenter os alle. Før eller siden!

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere