Sitemap | Avanceret søgning |

Knæk og bræk

Kaptajnen insisterer, selv om der findes nemmere og mere lige veje fra Portland til Melbourne: JP Explorer skal køre langs med Great Ocean Road, for der en nu engang så vidunderligt.

Publiceret 23-08-2000

Melbourne, onsdag den 23. august

Det brusende hav bruser uendelig stort og kaster sine bølger ind mod kysten, mens stejle klipper tårner sig op til venstre for Beautyboksen.


Åh, det er stort.


Der er bare ét problem. Skønhed er som regel ensbetydende med bjergkørsel, og hverken exploratrice Jette eller kaptajn Elley er specielt transportstærke.

Efter et par timer går det da også galt. Grøn i hovedet vælter kaptajnen ud af bilen og klamrer sig til autoværnet for at trække frisk luft. Dernæst insisterer hun på at overtage rattet. Jette koncentrerer sig om alt andet end køreturen omme på bagsædet og filosoferer over, hvorfor det tilsyneladende ALDRIG er mænd, der lider af køresyge.

Fakta er nemlig, at fotograf Morten og DR-Jesper klarer turen i fin stil og overværer kaptajnens ofring med overbærende smil og bortvendte ansigter.


Men det er kun indtil kaptajnen triller Toyotaen gennem downtown Geelong i myldretid på jagt efter et spisested.

Byen er stor. Der er et hav af lyskryds. Mange biler. Men kaptajnen er en handlingens kvinde, så da hun placerer sig i en forkert bane i forhold til et højresving, er et par raske meter i bakgear uundværlige.


Som tænkt så gjort.


Knæk og bræk (1)
Kaptajn Elley bakkede uden hæmninger Explorerbilen ind i en stakkels forretningsmands nye bil. Den stakkels mand tog det ganske pænt, og guidede sågar explorerholdet hen til en god restaurant.
Foto: Morten Fauerby

Indtil der lyder et panisk dyt og lidt knasen bagfra. DR-Jesper og unge fotograf Morten farer op med maskuline brøl, som kun mænd kan gøre det, når der sidder en kvinde bag rattet.

Ud springer alle til synet af en Ford Falcon med bule i forskærmen og en mellemfornøjet mand i slips. Undskyldningerne står i kø, og exploratrice Jette glemmer endog en kort stund søstersolidariteten for at glatter ud med formildende ord om "kvindelige bilister"

Det virker. Ford Falcon-manden bliver enig med sig selv om, at det hele nok ikke er så slemt, nu han har fået navnet på forsikringsselskabet, og han tilbyder straks at køre foran for at vise vej til en god restaurant.

På dette tidspunkt er der otte km til, at tælleren i bilen runder de magiske 100.000. Toyotaen har gæstet 51 lande uden uheld af nogen art. Kun få kvinder har haft adgang til rattet de forløbne år.


Men vi nævner ikke kvindelige bilister med et ord. Gør vi vel?

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere