Sitemap | Avanceret søgning |

Fotografens klagesang

Nu kan det være nok. Sandheden må frem. Alle skal vide, hvor udmattende og kønsmæssigt nedbrydende det er at være fotograf på en JP Explorer udstyret med to exploratricer.

Publiceret 23-08-2000

Melbourne, tirsdag den 22. august

Èn ting er, at jeg skal lide den tort at køre rundt i bil, der kaldes Beautyboksen! Og oven i købet en bil, der er så potent, at den nærmest brøler efter at blive kaldt rovdyret. Noget andet er, at jeg flere gange er blevet forvist fra førersædet og har måttet tilbringe adskillige ydmygende stunder på bagsædet af bilen, når vi er kørt ind i de utallige små byer ude i outbacken. Derude hvor mænd er mænd og selvfølgelig har magten - også over rattet.

Forestil jer, hvad mænd med cowboyhatte, tyrenakker og overarme så store som lygtepæle tænker om en fyr, der lader en kvinde snegle bilen over bygrænsen. Pinligt, siger jeg bare - og har flere gange været på vej ned under sædet.

Nå, men den slags grusomheder prøver jeg at fortrænge, ligesom jeg næsten har vænnet mig til, at bakspejlet konstant er indstillet på make-up-look. Det er straks værre med det daglige arbejde.

Hjemme fra redaktionen skriger de på billeder af exploratricerne og undertegnede.Lad os se, hvordan I ser ud.

Det kan de sagtens sige. For de ved ikke, hvordan det er at udvælge billeder af kvinder omkring de 35 år (explorataricerne er henholdsvis 37 og 38 år, men hvis man underdriver deres alder, bliver de så glade.)

Det går rimeligt glat at få taget billederne, blot skal man huske at forberede dem i god tid.

Af hensyn til hårvask og tøjvalg. Derudover vil den ene ikke fotograferes i profil, mens den anden helst ikke vil have sine lår med på billeder.

Den slags har jeg efterhånden lært at håndtere. Det er værre med selve udvælgelsen af billederne. Det tager tiiimer.

Nej, det kan du ikke gøre mod mig, Morten. Jeg ligner jo en hest med alt det tandkød.

Eller: "Hvorfor har du brugt vidvinkel på min mave. Sådan ser jeg i hvert fald ikke ud"

Jo tak - et genetillæg vil være på sin plads. Eller i det mindste lidt medfølelse hjemmefra.

jpexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere