Sitemap | Avanceret søgning |

Mundlamme vagthunde

»Tænk, at den australske premierminister John Howard prioriterer sin tid så besynderligt!« Kaptajn Elley er oprigtigt indigneret. To måneders gentagne ansøgninger om et interview er afvist. De var ellers fremsendt skriftligt, i flere eksemplarer, med stempler, chefredaktionelle underskrifter og jeg skal komme efter dig.

Publiceret 21-08-2000

Adelaide, søndag d. 20. august

Men nej, svaret er endegyldigt og årsagen evigtgyldig: Mangel på tid!I grunden har afvisningen ligget der længe, og JP Explorers højeksplosive journalister har vænnet sig til tanken og har som bekendt kastet sig over andre temaer såsom "ungkarlens problemer" og "hvordan føles det - sådan inderst inde - at blive ædt af en haj."

Således var stemningen afslappet i forgårs på et nobelt og internationalt hotel i downtown Adelaide, som expeditionen havde indlogeret sig på. Nødtvunget naturligvis. Gruppens hang til skumle motelværelser og skurvogne har måttet vige en stund. Byliv er byliv.

Med mild forbløffelse noterede de to yndige exploratricer sig dog fredag aften, at der var "The Prime Ministers Cocktail Party" i foyeren. Men som de skarptsindige reportere, de nu engang er, valgte de at ignorere iagttagelsen og drage i bio for at se en besynderlig australsk gyser.

Næste formiddag var der ingen vej uden om den kendsgerning, at John Howard rent faktisk var på hotellet i egen (under middel) høje person. Se, nu vågnede den indre vagthund hos JP Explorers udsendte, og i samlet flok strøg de målbevidste forbi bodyguards, gennem svingdøre og ind til det liberale partis delegeretmøde i delstaten South Australia.

».nej, jeg kan ikke svare på, om renten vil stige igen. Det er vigtigt, at den økonomiske vækst gennem de seneste fire år fastholdes.«

»socialreformen vil ikke kunne gennemført over night. Det store arbejde slutter aldrig.« »Tak for jeres støtte.«

Med hjemlandets journalister løbende ved siden af, unge fotograf Morten og DR-Jesper en face og exploratricerne i halen, styrtede John Howard ud af mødesalen.

Men han drejede forkert af i lobbyen, og stod prompte ansigt til ansigt med de danske vagthunde. »Good morning, how are you?« spurgte han venligt, men uden at lægge op til en det anmodede interview.

»Vov, vov« gøede de danske vagthunde. Og så var det hele forbi.


Selveste John Howard
Foto: Morten Fauerby

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere