Sitemap | Avanceret søgning |

På shopping i timevis

Der har bredt sig et nærmest saligt udtryk på exploratricernes ansigt. Endelig har de været på shopping.

Publiceret 18-08-2000

Adelaide fredag den 18. august

I et par timer spadserede de målrettet og med hovederne mod venstre - først op af den ene side af gaden - derefter ned på den anden side. Ud og ind af butikker og prøverum. Efterladende sig bunker af duer-ikke bluser, bukser, kjoler og frakker. Plus adskillige børnesko, flagrende hippiesjaler og diverse kosmetik-prøver.

I den forbindelse er det på sin plads med en berigtigelse.

Exploratrice Kirsten har grundet sit nære forhold til kreditkortet været under anklage for ikke at være en rigtig shopper.

Det er sådan en, som elsker at gå i butikker af enhver slags. Som kan gøre det i timevis. Og som naturligvis kommer til at bruge alt for mange penge.

Anklagerne har bekymret Kirsten. Flere gange har hun ihærdigt forsøgt at tilbagevise dem.

Således købte hun forleden en kænguru-sticker til at sætte i blusen. Den kostede fire dollars. En anden gang købte hun to par trusser til i alt 20 dollars. Til sammenligning kan nævnes, at exploratrice Jette til dato har sendt fire kasser med diverse gaver hjem til sine børn i Danmark.

Men på strøget i Adelaide viste exploratrice Kirsten omsider sit sande shoppe-sind. Selv spøg og skæmt forretningen insisterede hun på at ose rundt i. I butikken for okkulte genstande prøvede hun bagefter samtlige hellange velourkjoler og endte med at købe en ultrakort grøn stropkjole med snore, perler og indiske ansigter på. Til 55 dollars. Senere røg en halvlang 65 dollars zebrastribet sag med slids i tasken.

Mod sædvane overvandt exploratrice Jette flere fristelser, men indkøbte dog jublende en fløjtende dims til at sætte fast foran på bilen for at skræmme dyr væk.

På det lokale loppemarked faldt hun desuden i svime over nogle lyserøde tallerkener med tungekant til 30 cent stykket. Og da viste exploratrice Kirsten dybden i sit shoppesind:

" Jeg synes, at du skal købe dem. Køb dem. Måske skulle jeg også købe nogen? De kan da sagtens være i bilen. Måske på taget. "

P.S. Exploratricerne kom til fornuft. De købte ingen lyserøde tallerkener - og ærgrer sig endnu!

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere
Emner
JP Explorer

Stednavne
Australien

Klassetrin
7.-10. klasse