Sitemap | Avanceret søgning |

Livet kan være så grusomt

Tænk nu blot på unge fotograf Morten. Forleden indløb der en kort e-mail fra redaktionen derhjemme med bud om, at han burde fotografere og forevige det stolte JP Explorerhold. Vel at mærke et smukt og yderst autentisk australsk sted.

Publiceret 18-08-2000

Gawler torsdag den 17. august

Nu er Morten ikke en mand med hang til halve løsninger, så før blækket på e-mailen var tørt, sad exploratricerne og DR-Jesper i bilen, som rasede ud over sletter og øde landeveje i søgen efter de helt rigtige, autentiske kvm, som for eftertiden - og i et enkeltstående vidvinkel-fotografi - kunne fastfryse holdets tilstedeværelse downunder.

Der gik lang tid. Timer. Men med ét faldt unge fotograf Mortens øjne på en faldefærdig bro med en skrænt og vild buskads dekorativt placeret bagved. Se, det var smukt. Og det osede sådan rigtigt af Australien.


Livet kan være så grusomt (1)
Det kan gøre ondt at være Exploratør. Her er 31 pigge fra en tjørnebusk ved at blive fjernet fra fotograf Mortens hænder.


Med gearstangen vredet over i laveste gear - low-low - fortonede grusvejen sig i det fjerne, og DR-Jesper blev beordret til at trille vognens forhjul faretruende langt ud over skrænten for dernæst at glide ud af sædet, spæne ned ad skrænten og trykke på fotografiapparatets udløser.


Under denne farefulde del af expeditionen var Jyllands-Postens besætning naturligvis flygtet fra borde for at påbegyndt det krævende arbejde med at se naturlige ud i en kæk gruppe-formation midt på skrænten under bilen.

Det var her, det gik galt. For med en hældningsgrad på ca. 75 måtte fotomodellerne balancere på noget, der lignede drivtømmer - hvis ikke det var for den ubetydelige detalje, at stedet lå 600 km fra nærmeste kyst.

Morten så det som sin opgave at skabe lidt action på fotoet, så han sprang ud fra skrænten og greb i faldet ud efter nærmeste busk.
Men ak og ve. Det var en tornebusk med bittesmå pigge.

AVVVVV, hylede fotografen - hvorefter DR-Jesper blev forfremmet til flying doctor med pincet fra toilettaskens dyb.

Bleg, men fattet affandt Morten sig med sin grumme skæbne ihukommende, at sådan kan det gå, når kun det bedste er godt nok!
Post Scriptum: Fotografiet blev faktisk godt.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere