Sitemap | Avanceret søgning |

Tilbage i outbacken

Kaptajnen er lykkelig. Øjnene stråler og hånden knuger ikke længere fortvivlet om pungen.

Publiceret 15-08-2000

Bourke, tirsdag den 15. august 2000

Endelig tilbage i outbacken. Væk fra kystbyernes luksuriøse hoteller med et værelse til hver exploratør, med bord til morgenmaden og en værelsestemperatur på over frysepunktet. Tilbage til hotelværelser, der som Morten lakonisk udtrykker det, "ligner kulissen fra en østeuropæisk pornofilm" - hvor han så end måtte have sammenligningsgrundlaget fra!

Efter en lang dags kørsel på ensomme veje mod vest er Beautyboksen trillet ind i flækken Bourke, sidste stop inden den rigtig "dirt-road" til civilisationen i Adelaide begynder.

Hotelstandarden anes ved første hotel-rutinerede øjekast. Baraklignende bygning med paptynde vægge, vinylgardiner for vinduerne og dørene påfaldende tæt på hinanden. Kvæg (hereford) på vejene og glammende løse hunde på gårdspladsen.

Sidstnævnte er sådan noget, der får Jette til at overveje flugtmuligheder, men kaptajnens humør til at stige mærkbart. Når hun bruger ord som "autentisk" og "åh, det rigtige Australien" begynder gruppen automatisk at overveje, hvor i rygsækken de sidst placerede uld-undertøjet, mens de skotter bekymret efter spisesteder. For de kulinariske muligheder plejer at være ligefrem proportinal med hotelstandarden og exploratørernes gennemsnitsvægt.

Som bekendt er kaptajnen ikke uvidende om besætningens fysiske behov. Men hendes ledelsesmæssige ideologi er, at afsavn giver styrke - hvorfor hun hævder at handle i godhedens tjeneste.

Derfor var det med slet skjult glæde, at hun meddelte gruppen, at der kun var to ledige værelser med hver en dobbeltseng på "The Outback hotel". Og ikke andre overnatningsmuligheder i miles omkreds.

Selvom kaptajnen kun har været på et enkelt lederkursus (for 10 år siden), fornemmede hun dog instinktivt, at besætningen ikke delte hendes glæde og måske havde brug for lidt opmuntring.

Hun i førte sig spenderbukserne (med uld-undertøjet indenunder) investerede i en opredning på hvert værelse, så exploratørerne ikke behøvede dele seng. Hvorefter hun inviterede gruppen på bowling.

Det kunne hun også sagtens. Der var lukket.


Kaptajnen nyder outbacken
Foto: Morten Fauerby

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere