Sitemap | Avanceret søgning |

Boblebobleboble

Morten kaster sig ned i sofaen. Udmattet, opløst som en anden rosin, men dybt taknemmelig over at være i live.

Publiceret 13-08-2000

Surfers Paradise, søndag den 13. august 2000

Han har såmænd bare fotograferet surfere, fortæller han, mens havvandet siver ud af ørene på ham, og exploratricerne snart vrider sig på gulvet i latterkramper. For Morten har udsat sig selv for livsfare såvel som spot og spe i de voldsomme bølger ved Surfers Paradise på Guldkysten. Og heldigvis overlevede alle uden at miste humøret.


Boblebobleboble (1)
Bølgerne ud for Surfers Paradise er enorme og understrømmen er meget kraftig.

Vi refererer:


Min første dumhed var at tage svømmefødderne på ude i vandet. Jeg havde ikke lyst til at vappe som en anden Anders And ud i bølgerne foran alle de supertjekkede surfere. Men forestil jer at tage svømmefødder på, oven i købet nogle, der skal bindes omkring benet, mens man holder et kamera i den ene hånd - og hoppende på et ben forsøger at undgå at blive væltet af de enorme bølger. Det lykkedes til sidst, men det var på det tidspunkt, at jeg opgav at prøve at se smart ud. Derefter prøvede jeg at få taget nogle skud - og overleve.


Jeg skulle kæmpe helt vildt for at komme ud til surferne. De voldsomme bølger bankede mig hele tiden tilbage mod land. Jeg kom ud, nåede at tage et skud, blev slynget tilbage, kæmpede mig ud igen, et skud og så slynget tilbage igen.


Samtidig kæmpede jeg mod de kraftige understrømme, der konstant trak mig ned i bølgen. Jeg blev slynget hid og did, mens jeg prøvede at komme tæt nok på til at kunne fotografere surferne. Indimellem skulle jeg passe på ikke at blive torpederet.


Og alt sammen med én arm og hovedet strakt op over vandet for ikke at miste mine kontaktlinser.


Og som folk de gloede. Jeg var den eneste i vandet uden surfbræt, og jeg oksede rundt med mit lille lommekamera, som til forveksling ligner et legetøjskamera fra Fisher-Price. Jeg lod som ingenting. Jeg havde for længst opgivet at se lige så sej ud som surferne. Jeg skulle bare have mine billeder, så skidt med hvad folk tænkte.


Men på et tidspunkt kom livredderen forbi på sin jetski og ville lige tjekke, om jeg var i vanskeligheder.


Are you all right, mate?, råbte han, og jeg må indrømme, at jeg inderligt ønskede, at han ville tage mig med på jetskien, men det eneste, jeg gjorde, var at smile og råbe "Hejhej. bloblblobl. I am fine. Hejhej"


I sofaen på hotelværelset kan Morten efter nogen tid godt selv se det morsomme i situationen, og snart vakler hele JP explorer skrupgrinende rundt på gulvet.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere