Sitemap | Avanceret søgning |

Exploratrice på mission

Et besøg i en kirke i Australien er ikke blot et ensomt møde med de højere magter. Det er en tankevækkende demonstration af, hvad kirken også kan bruges til, erfarede ekspeditionens sociale samvittighed, exploratrice Jette, da hun endelig gjorde alvor af sine planer om en tur i kirke.

Publiceret 11-08-2000

Surfers Paradise, fredag d. 11. august 2000

Australierne er især katolikker og protestanter af den engelske slags, og med Jettes sans for dramatik faldt valget på en katolsk messe. Under researchen foran den nærmeste katolske kirke traf hun en kvinde fra nabo-kirken, en beskeden anglikansk kirke.

Exploratricen fik lov til at kaste et blik på menighedens sociale arbejde, der finansieres af både offentlige og private midler, og som finder sted i og ved selve kirken. Hver dag laver fire-fem frivillige og ulønnede (kvinder) mad til 40-50 lokale, fattige eller hjemløse. Den varme mad tilberedes i et mikroskopisk køkken i kirken og serveres ved borde og stole bagest i kirkerummet med udsigt til altertavle og prædikestol. Bagefter kan man få aftensmad med i en pose, tage et bad, bruge vaskemaskinen, deltage i en stille bøn eller bare sludre med de frivillige, hvis arbejde blandt andet består i at administrere lageret af konserves, tøj, håndklæder og køkkengrej. Samt bunkerne af fint indpakket legetøj til specielle lejligheder.

En aftale ventede exploratricen, der rev sig løs af stedets varme og jordnære atmosfære og sagde pænt farvel og tak.

Tilbage på hotellet opfordrede Jette straks sine medrejsende til at gennemsøge deres bagage for undværlige effekter, hvorefter forskellige former for socialpolitik blev sat til diskussion. Den beskrevne australske model kaldes ofte med foragt for hattedame-velfærd. Og selvfølgelig skal det sociale ansvar være vores alle sammens, og dermed det offentliges. Men exploratricerne blev dog hurtig enige om, at det måske ikke er så tosset, at kirken også hjæper til helt håndgribeligt.

Og hvad angår den katolske messe, så kom Jette af sted. Klokken 7 næste morgen.

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere