Sitemap | Avanceret søgning |

Fiske-fornem

Morten og Jette ser mere og mere slukørede ud, som de lader øjnene løbe ned over det eksklusive menukort. Fisk og skaldyr i alverdens avancerede afskygninger.

Publiceret 08-08-2000

Brisbane, tirsdag d. 8 august 2000

Fortvivlede skotter de efter alternative løsninger på de øvrige gæsters tallerkener. Ingen af de to exploratører er fiskeelskere. De gyser ved tanken om østers og har aflagt højtideligt løfte om aldrig nogensinde at spise snegle.

Nej. Steaks. Det ved man da, hvad er, mener Morten og Jette, som har haft madmæssigt kronede dage igennem outbacken, hvor menuen er lige så forudsigelig som på denne fine restaurant i Brisbane. I ødemarken, hvor kvæget er levebrød, spiser man steak, steak og atter steak.

Men så var det, at kaptajnen syntes, at gruppen trængte til afveksling og kulinarisk vingesus.

Alias en fiskerestaurant. Og det har naturligvis intet at gøre med, at hun selv elsker fisk. Hun tænker kun på gruppens vitaminmæssige ve og vel, hævder hun - og udvælger sig straks den ultimativt største fisk fra menukortet. Også DR-Jesper er sikker i sit fiskevalg. Kun Morten og Jette leder febrilsk efter andet end fiskenavne på menukortet. Det er svært.

Nu er kaptajnen heldigvis en kvinde med mange talenter og interesser. Nogle mere særprægede end andre. For eksempel sad hun under rejsen i outbacken ofte med næsen trykket flad mod bilruden for at se på - kvæg.

Og lykkelig var hun, når hun udpegede forskellige racer - eller allerbedst kunne spotte en helt ny race, som f. eks. brahman.

Dele af ekspeditionen har tidligere mødt kaptajnens kvæg-interesse med en vis overbærenhed, og ikke i tilstrækkelig grad værdsat hendes forsøg på at videreformidle sin viden. Det var dumt. Kendskab til kvægracer er uhyre nyttig - ikke mindst når man skal tyde menukortet på en fiske-fornem restaurant.

Morten og Jette troede, at ordet "angus" var navnet på en fisk. Kaptajnen belærte dem om at "angus" er en kvægrace. Der var altså et alternativ til de utallige fiskeretter. Og således fik alle fire også mad den aften.

jpexplorer@hotmail.com

Landefakta
Australien
Vidste du, at hovedstaden hedder Canberra, at arealet er 7.741.220 km², og at befolkningen er på godt 21 millioner mennesker?

Australien
Vidste du, at hovedstaden i Australien hedder Canberra, at landets areal er 7.741.220 km2 og at befolkningstallet er på godt 21 millioner?

Landeportræt
Hvis du vil vide mere